cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen

Lolland

Naturfond har link til Maribo

Med opkøbet af Søholt Storskov sætter navnet Aage V. Jensen atter spor på Midtlolland.
04. oktober 2019 kl. 18:56 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

SØHOLT Ejeren af de 1.130 hektar skov, sø og agerjord, som Søholt Gods har solgt, hvis ellers myndighederne giver den forventede godkendelse, er en af landets helt store spillere, når det handler om naturpleje. Aage V. Jensen Naturfond er landets største private jordejer og er kendt som "Onkel Aage" blandt landets naturinteresserede.

Manden, der har lagt navn til fonden, var tømrermester Aage V. Jensen, og han stiftede en formue som en af landets førende bygherrer. Han nåede også at sætte sit spor i Maribo, for i 1968 bragte han sin hotelkæde "Hotel Hvide Hus" til byen, hvor hotellet stadig står og giver gæsterne udsigten ud over Naturpark Maribosøerne. Året efter trak han sig ud af firmaet, og bosatte sig i Schweiz, hvor han dyrkede sin interesse for naturen.

Aage V. Jensen døde i 1986, men havde inden da sikret, at der blev oprettet en fond, der skulle arbejde for naturbevarelse og de vilde dyrs beskyttelse. Den arbejdede gennem flere år over hele verden, men i 2007 blev alle danske besiddelser overdraget til en ny danskregistreret fond, Aage V. Jensen Naturfond, som siden har stået for opkøb og drift i Danmark.

I Naturpark Maribosøerne er formanden for brugerrådet, Frederik Cordes fra Guldborgsund Kommune, begejstret over, at "Onkel Aage" har købt og dannet Søholt Storskov.

- Vi har haft et smaddergodt samarbejde med den tidligere ejer, Frederik Lüttichau, som har haft en stor betydning for at fastholde de tiltag, som vi har lavet i naturparken. Men hans perspektiv har helt forståeligt været på at drive landbrug og skovdrift, siger formanden.

Han har allerede inviteret fonden med til det næste møde i brugerrådet, som finder sted 24. oktober, og fra Naturpark Maribosøerne vil man gøre alt for at hjælpe fonden med at drive det nye naturområde.

Frederik Cordes kender indgående til Aage V. Jensen Naturfond fra tidligere samarbejder og fra naturområdet Kallø Grå på det nordøstlige Lolland.

- For dem handler det 100 procent om at skabe natur, og de har måske mere end nogen andre kompetencerne til det, forklarer han.

De nye ejere kan være med til at bygge oven på den udvikling, der gennem mange år er lagt i Naturpark Maribosøerne, og brugerrådet tror på, at man sammen kan nå endnu længere.

- Et samspil med fonden vil komme alle til gode og gøre det, vi har, endnu bedre, og det skal siges, at det allerede er super godt.

Kan det nye naturområde trække flere turister til, vil det, påpeger Frederik Cordes, gavne de lokale servicevirksomheder.

Læs også: Skaber nyt stort naturområde


Læs også: Fondskøb vil styrke Naturpark MaribosøerneKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

Annonce