cookie-og-privatlivspolitik
De er ikke så store, men de er hårdføre. Og så er aftegningerne på dem meget forskellige. Køer af racen galloway har fået jobbet med at holde bevoksningen på Hyllekrog nede.
De er ikke så store, men de er hårdføre. Og så er aftegningerne på dem meget forskellige. Køer af racen galloway har fået jobbet med at holde bevoksningen på Hyllekrog nede.
Foto: Privat

Lolland

Naturpleje er overdraget til eksperter

27 køer af racen Galloway har overtaget græsningsaftale.
10. august 2019 kl. 14:59 Af John Karlsen

Annonce

HYLLEKROG Det er fra i år køer af racen Galloway, der skal sørge for naturplejen på Hyllekrog - og senere også en stor del af Saksfjed inddæmning.

Køerne er sat ud af Fugleværnsfonden, der ejer Hyllekrog og Saksfjed.

- De er en del mere hårdføre end andre køer, fortæller Maria Laursen fra Fugleværnsfonden.

Tidligere har landmænd haft kødkvæg til at gå på Hyllekrog, men det er problematisk i forhold til vinterafgræsningen, fordi de mister huld, når der skal arbejdes lidt for føden.

De Gallowaykøer, der nu er sat på opgaven, skal bare sørge for at holde vegetationen nede og er hyret ind på en græsningsaftale, hvor der er aftalt en pris pr. hektar. Også selvom Galloway-køerne er meget hårdføre, er det planen at hente dem ind fra Hyllekrog i begyndelen af oktober.

Derefter bliver de sat ind i afgræsningen af det areal bag diget, hvor der også er vildheste på opgaven med at holde lysesiv og hybenroser nede.

Fugleværnsfonden har tilkøbt endnu et areal bag diget, og nu skal det hegnes ind så det er klar, når køerne indtager det. Køerne på Hyllekrog er under dagligt opsyn og har adgang til vandværksvand af fineste kvalitet. Og desuden er der bygget ly til dem ude på landtangen, hvis de skulle få brug for det.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce