cookie-og-privatlivspolitik
HOLEBY STATION - Når Holeby Station bliver etableret, bliver det efter samme koncept som her på Eskilstrup Station. Der vil dog blive anlagt fire spor på Holeby Station, så der vil være mulighed for, at to godstog kan blive overhalet af passagertog samtidig.
Den nye station "Lolland" bliver bygget efter samme koncept her på Eskilstrup Station. Arkivfoto
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Navn til ny kommende togstation udløser debat

Skal togstationen i Nykøbing så ud fra samme logik hedde "Falster", spørges der blandt andet i debatten.
13. september 2021 kl. 07:49 Af Rikke Folm Berg

LOLLAND Det gik ikke borgmesterens opmærksomhed forbi, at debatten på Folketidendes facebookside tog lyntogsfart, så snart Folketidende kunne berette, at teknisk udvalg havde lagt sig fast på navnet "Lolland" til den nye kommende togstation mellem Holeby og Rødby.

Formanden for teknisk udvalg, Leif Utermöhl (S), argumenterede, at det internationalt set er et godt navn, fordi det er nemt at stave til, at Lolland er der, vi er, og at navnet indeholdt reklameværdi for kommunen.

Navnet delte straks læserne, hvoraf nogle spurgte i undren, hvorfor Lolland er lettere at stave til end Holeby og kommenterede, at navnet intet siger om, hvor på Lolland man står af. Det blev også kaldt malplaceret, tåbeligt og diffust. Andre mente, at navnet er helt rigtigt, ligefrem genialt, fordi det er så simpelt.

Som et sidste stop på rejsen henimod den endelige navngivning skulle indstillingen fra teknisk udvalg om at vælge navnet "Lolland" forbi økonomiudvalget.

- Vi var enige i, at det var det rigtige navn, de havde fundet på i teknisk udvalg, fortæller Holger Schou Rasmussen (S), borgmester og formand for økonomiudvalget.

Annonce

På det seneste møde torsdag blev navnet derfor godkendt.

- Jeg synes, det er et godt navn, fordi det repræsenterer, at togstationen ikke rigtig ligger i nogen by, argumenter borgmesteren og fortsætter:

- Den nærmeste by er Holeby. Så er der Rødby og en lille landsby, og jeg kan godt se, der er nogle i debatten, som synes, at så skal den hedde Holeby eller Rødby eller Holeby-Rødby, men jeg tror faktisk, at med en europæisk togforbindelse ned gennem Europa, så er et godt signal, at når man står af her, så står man af på Lolland. For du er på Lolland.

Det havde selvfølgelig været anderledes, hvis toget havde skullet stoppe i for eksempel Nakskov eller Maribo, påpeger borgmesteren.

- Jeg kan godt se, at det havde været underligt, hvis toget havde skullet stoppe i Nakskov eller Maribo, og der så blev sagt: "Næste station Lolland". Men det er ikke det, der er aktuelt. Toget skal stoppe ude på en fuldstændig tom mark.

Annonce

- Jeg synes, at "Lolland" er det rigtige navn. Det rammer plet. Jeg har ikke hørt noget bedre forslag i hvert fald.


- Jeg synes, at "Lolland" er det rigtige navn. Det rammer plet. Holger Schou Rasmussen (S)

KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE