cookie-og-privatlivspolitik
De store søgegrøfter ved Nebbelunde blev grundigt undersøgt, men der var ikke spor fra fortiden, som gør det nødvendigt at lave en egentlig udgravning.

2

Billeder

De store søgegrøfter ved Nebbelunde blev grundigt undersøgt, men der var ikke spor fra fortiden, som gør det nødvendigt at lave en egentlig udgravning.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nebbelunde var en nitte - Gloslunde gav gevinst

Selvom Lollands jord rummer masser af historier om svundne tider, er det ikke altid, der er noget at finde for arkæologerne.
13. januar 2022 kl. 08:56 Af Palle Nevad Frandsen

LOLLAND Afstanden til Rødby Fjord er ikke lang fra Nebbelunde, og derfor var det ikke utænkeligt, at markerne gemte på historier om Lolland i fortiden. En forundersøgelse, som Museum Lolland-Falster netop er færdig med, gav dog ingen gevinst.

Forundersøgelsen går forud for etableringen af en ny og større transformatorstation ved Nebbelunde, men museumsinspektør Bjørnar Måge var dog på forhånd ikke overbevist om, at der var noget at finde på marken. Efter at have tjekket flere søgegrøfter var svaret da også nej, da museet tirsdag pakkede sammen og tog hjem.

Transformatorstationen ved Rødby er dog ikke den eneste, der er på vej. Ved Gloslunde skal der nemlig også udvides på elnettet. Her var der anderledes held i grøfterne.

- Vi har fundet spor efter enkelte huse, der kan være fra jern- eller bronzealderen, forklarer Bjørnar Måge.

Mens der er grønt lys til, at arbejdet med transformatorstationen ved Nebbelunde kan begynde - den skal efter planen stå færdig i februar 2024 - skal der først finde en egentlig udgravning sted ved Gloslunde. Den forventer Bjørnar Måge vil begynde i løbet af foråret, og transformatorstationen på Vestlolland skal da også først stå færdig i maj 2025.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE