cookie-og-privatlivspolitik
Bruddet på dækgyngen her er blot en blandt mange af legepladsinspektionens påpegninger af nedslidte legeredskaber på legepladser i dagtilbud i Lolland Kommune.
Bruddet på dækgyngen her er blot en blandt mange af legepladsinspektionens påpegninger af nedslidte legeredskaber på legepladser i dagtilbud i Lolland Kommune.
Foto: Inspektionsrapport

Lolland

Nedslidte legepladser får et tiltrængt løft

To millioner kroner skal afhjælpe det store behov for renovering af legepladser i vuggestuer, børnehaver og skoler.
16. september 2020 kl. 20:10 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Legepladserne i Lolland Kommunes dagtilbud og skoler er gennem de seneste år i stort omfang blevet kasseret i forbindelse med det lovpligtige legepladstilsyn, fordi mange af legeredskaberne er rådne, nedslidte og farlige.

Der er derfor et stort behov for, at legepladserne bliver renoveret eller nyetableret, mener både legepladsinspektør, børne- og skoleudvalg og administration i Skole og Dagtilbud i Lolland Kommune.

Allerede til sidste års forhandlinger om budget 2020 havde børne- og skoleudvalget derfor et anlægsønske på seks millioner kroner til vedligeholdelse af legepladser. Det kunne imidlertid ikke imødekommes. Men hjulpet af muligheden for at fremrykke og lånefinansiere anlægsarbejder er det for nyligt lykkedes at få en tillægsbevilling på to millioner kroner til formålet på budget 2020. Så nu kan arbejdet med at rette op på legepladsernes brugbarhed og sikkerhed påbegyndes.

Det glæder formanden for børne- og skoleudvalget, Signe Lund (S).

- Vi ville selvfølgelig gerne have haft seks i stedet for to millioner kroner, men nu kan vi komme i gang, og så må vi tage det i mindre bidder, siger Signe Lund.

Vurderingen er, at to millioner rækker til, at der kan rettes op på de legepladser, hvor der er mest behov.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

Annonce