cookie-og-privatlivspolitik
Ulla Hansen har selv haft bomuldshunde, og hendes forældre og Jette Borchersens mormor og morfar kendte hinanden, så snakken går let.

6

Billeder

Ulla Hansen har selv haft bomuldshunde, og hendes forældre og Jette Borchersens mormor og morfar kendte hinanden, så snakken går let.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nemo er besøgshund

Logrende nyhed hos Ældre Sagen - Første lokale hund godkendt.
01. april 2021 kl. 15:32 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV På latin betyder Nemo "ingen" - men det ved den lille, hvide og logrende bomuldshund heldigvis ikke, og siden efteråret har han også udenfor sin familie vist, af han bestemt er "nogen."

Nemo af Coton de Tulear-racen - hvis vi også skal tale fransk - er Ældre Sagen Nakskov-Rudbjerg afdelings første besøgshund.

- Jeg var til et foredrag i Rotary med min mand, hvor vi hørte om Ældre Sagens besøgstjeneste. Jeg tænkte, at jeg nok kunne klare én mere, ud over de ældre kvinder, jeg i forvejen besøger i mere privat regi, fortæller Nemos medejer, Jette Borchersen.

Besøgstjenestens koordinator, Betty Madsen, havde bemærket familiens lille, hvide hund og fik ideen til at få den godkendt som besøghund. Så Nemo har været til eksamen hos hundeinstruktør Christian Winther, før den fik sit id-kort i form af det særlige, røde besøgshunde-tørklæde.

- Nu kender Nemo vejen ned til Ulla Hansen, som vi besøger, og ved præcis, at vi skal dreje op ad Hagesvej, og så begynder han at logre, for han ved, at der er masser af godbidder hos Ulla, fortæller Jette Borchersen.

Annonce

I regn og slud ruller Jette dog limousinen frem og transporterer Nemo, for sorte labber efter at have pjasket i vandhuller er ikke foreneligt med at være besøghund. Der skal man vær ren og velplejet ud over sund og rask - og voksen! Hvilket vil sige over to år.

Hunden skal naturligvis også være venlig, social og positiv over for nye personer og omgivelser og skal kunne det basale lydighedsmæssigt, altså lave sit og dæk på kommando og skal komme, når ejeren kalder.

- Vi er blevet lige som en lille, hyggelig familie, fortæller Jette Borcehersen, og det kan Ulla Hansen kun tilslutte sig:

- Jeg er virkelig glad for det ugentlige besøg af både Jette og hunden. Det viste sig helt tilfældigt, at hendes mormor og morfar er kommet sammen med mine forældre, så vi snakker bare så godt sammen, forsikrer Ulla Hansen, der har mistet sin datter for 11 år siden og sin mand.

At få lov til at forkæle Nemo lidt, og at han selv hopper op i skødet, er skønt, for Ulla har selv haft to bomuldshunde. Så når Nemo ikke er med, er Ulla faktisk lidt skuffet, fortæller Jette.

Annonce

Jette, Nemo og Ulla har været i "corona-boble" sammen, men ellers har Ældre Sagens besøgstjeneste måttet foregå over telefonen i den seneste tid.

Da det skrider frem med vaccinationerne, forventer koordinator Betty Madsen, at de fysiske besøg snart kan genoptages.

- Men når man er besøgsven i Ældre Sagen, er det personen, der er i fokus. Hunden er med som et ekstra plus, minder hun lige om.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENRIK TONNESEN

Lokalbanerne er også velfærd! 10. april 2021 kl. 19.49

AF: TOM AHLQVIST

Nedrivningstruede… 08. april 2021 kl. 13.33

AF: LINDA SOMMER

Respekt for Maribo domkirke 05. april 2021 kl. 16.43

AF: JOHN WENNERWALD

VM i Qatar 05. april 2021 kl. 09.32

AF: JESPER LORENTZEN

Biodiversitet og vejkanter 03. april 2021 kl. 19.00

AF: PAW HALLANDSON

Sol og vind går helt i sort… 02. april 2021 kl. 21.47

Annonce

ANNONCE