cookie-og-privatlivspolitik
Tónlek er, udover deltagergebyret, finansieret af midler fra Augustinusfonden, A. P. Møller-fonden, Nordisk kulturkontakt, William Demant Fonden, Svensk-Danska Kulturfonden og Lolland Kommune.

13

Billeder

Tónlek er, udover deltagergebyret, finansieret af midler fra Augustinusfonden, A. P. Møller-fonden, Nordisk kulturkontakt, William Demant Fonden, Svensk-Danska Kulturfonden og Lolland Kommune.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nordisk toneleg på efterskole

BILLEDSERIE: Bindernæs Efterskole har i denne uge besøg af 65 musikalske børn og unge.
05. august 2021 kl. 14:30 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN 65 børn og unge i alderen 7 til 20 år fra det meste af Norden gæster i disse dage Bindernæs Efterskole, hvor musikkurset Tónlek, færøsk for Toneleg, løber af stablen.

De 65 deltagere har ugen igennem haft et stramt program med omkring 10 timers lektioner hver dag i udelukkende strygeinstrumenter bestående af både individuel undervisning og orkesterundervisning. Hver aften er derefter rundet af med blandt andet lancier og nordisk folkedans for dem, der havde lyst til at være med. Arrangementet har dog også været lidt coronaramt.

- I år er det lidt mindre, end det plejer, fordi folk har ikke turdet melde sig til. De har jo ikke vidst, om grænserne overhovedet var åbne, fortæller Julie Tandrup Kock, cellist og projektleder for Tónlek, og påpeger, at der derfor heller ikke er nogen deltagere fra Grønland i år, men at de andre nordiske lande, Danmark, Norge, Sverige, Finland, Island og Færøerne, dog er repræsenteret.

- Vi er også økonomisk meget afhængige af deltagergebyret, men netop på grund af situationen med grænserne har det givet lidt ekstra stress i år. Det har betydet, at mange af tilmeldingerne kom lige i sidste øjeblik, og vi havde faktisk også en aftale med stedet her, at vi kunne aflyse indtil 15. juni på grund af corona. Men det er jo ikke kun os, der har haft det sådan. Det er hele verden, fortsætter hun.

Med undtagelse af sidste år grundet corona har Tónlek eksisteret siden 2013, hvor det hver sommer har haft base i et af de nordiske lande. I år kom turen til Danmark og til Rødbyhavn.

Annonce

- Vi har ellers været på Holstebro Musikefterskole, men de kunne ikke i den her uge på grund af noget ombygning, og jeg synes også, det var lidt langt væk i forhold til, at hvis folk skal rejse fra Island til København, så skal de også lige til Holstebro. Så vi var på udkig efter et nyt sted. Vi havde snakket om Bornholm, fordi det på en måde ligger lidt mere i midten. Vi kontaktede derfor efterskolens afdeling på Bornholm, men blev sendt herover. Og da vi så kom herned for at kigge, blev vi mødt med åbne arme, venlige mennesker og en fleksibel indstilling. Og så var der også god plads, fortæller Julie Tandrup Kock.

Tónlek-kurset kulminerer for de 65 deltagere i dag med en elevkoncert i Maribo Domkirke.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

Annonce

ANNONCE