cookie-og-privatlivspolitik
Tina Balmer fra Maribo er nummer tre fra venstre på billedet her. Og selv om der er smil og højt humør, må man ikke tage fejl. - Det er en alvorlig situation for hele Danmark og en alvorlig opgave. Vi er kommet for at arbejde, og vi har en masse at lave. Og det kunne jo ligeså godt have været nede hos os, behovet var, siger hun.
Foto: Privatfoto

Lolland

Nordjylland får hjælp fra Maribo

Ni podere fra Testcenter Maribo er i Nordjylland for at lave test.
19. november 2020 kl. 14:09 Af David Arnholm

MARIBO Arbejdet med at masseteste den nordjyske befolkning for corona er så omfattende, at landets øvrige regioner hjælper til.

Region Sjælland bidrager med 13 medarbejdere, der er kørt nordpå i fire mobile testenheder, og ni af medarbejderne kommer fra Testcenter Maribo.

- Det kunne jo ligeså godt have været nede hos os, behovet var, siger Tina Balmer, som er udsendt.

Hjælpen betyder, at der kan laves 18.500 test om dagen i de syv nordjyske kommuner, hvor der siden 7. november er gennemført flere end 100.000 test.

Hjælpen stopper ved ugens udgang, men Region Nordjylland har bedt om, at indsatsen forlænges, og det besluttes i dag, om Region Sjælland kan imødekomme ønsket. Umiddelbart har det heller ikke givet nogen problemer her i regionen.

Annonce

- Vi kører lidt færre mobile enheder rundt, men vi har ikke måttet sige nej til nogen anmodninger, vi sundhedsfagligt ville være kørt til, hvis vi havde bilerne, siger funktionschef Hanne Schøning fra Det Nære Sundhedsvæsen i Region Sjælland.

Læs mere i Folketidendes papiravis torsdag.

OBS: Artiklen er rettet. I en tidligere version havde Tina Balmer fået et forkert efternavn. Folketidende undskylder fejlen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE