cookie-og-privatlivspolitik
Nu går renoveringen af Østergade igang. Gaden skal have en belægning med herregårdssten, så det bliver helt tydeligt, at det ikke er en almindelig vej, man kører på, siger projektansvarlig Eva Westerholt.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Nu markeres gågaden

Lukker halvdelen af Østergade for kørende trafik fra midten af februar til starten af maj, da der skal lægges ny belægning
23. januar 2020 kl. 20:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Hvorfor er det, så mange bilister ikke kan respektere, at der er gågade i en del af Østergade i Maribo? Det spørgsmål har været drøftet ved mangt et borgermøde og i denne avis spalter i tidens løb.

En af løsningerne kan være at ændre belægningen i Østergade fra almindelig asfalt til belægningssten, så bilisterne tydeligt kan både se og mærke, at det ikke er en "køre ræs"-gade. Det sker nu.

Fra mandag 17. februar går Lolland kommune igang med at lægge en ny belægning i den del af Østergade, der går fra torvet og op til Lollandscentret. Det sker i forbindelse med det igangværende områdefornyelsesprojekt for Maribo.

Bilisterne får i perioden rigelig mulighed for at øve sig på at betragte Østergade som en gågade. For i forbindelse med brolæggerarbejdet vil strækningen af Østergade fra torvet hen til Lollandscentret være helt lukket for kørende trafik i perioden mandag 17. februar til fredag 8 maj.

- Der vil dog i perioder være mulighed for at køre ind i Østergade via Mellemgade, så hold øje med skiltningen, anbefaler projektleder Eva Westerholt.


Stil stadig skraldet ud

Den nye belægning bliver af samme slags som dem, der allerede i dag ligger på fortovet i gaden - herregårdssten i beton.

- Så der kommer en ensartet belægning fra husfacace til husfacade på strækningen, siger Westerholt.

De, der har affaldsbeholdere, som skal hentes i Østergade, skal stille den ud der, hvor de plejer. Så vil beholderne blive kørt hen til et sted, hvor Refas vognmand kan tømme dem, hvorefter de køres tilbage til ejendommene i Østergade igen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

AF: JOHN WENNERWALD

Landbruget når ikke målet 09. februar 2020 kl. 21.34

Annonce