Annonce
Lolland

Nu plaskes der atter i bassinet

Morgensvømmerne var klar, da Maribo Hallerne i går morges atter kunne byde de faste svømmere indenfor. Normalt er op mod 30 svømmere forbi i morgentimerne, og det virkede ikke til, at sommeren holdt mange væk. Foto: Jan Knudsen

Mandag morgen klokken 6 slog svømmehal atter dørene op efter coronalukning og renovering.

MARIBO Efter flere måneder uden crawl, rygsvømning og leg i vandet kunne Maribo Svømmehal i går morges klokken 6 slå dørene op til et åbent bassin for første gang, siden corona rullede ind over landets grænser.

Dengang blev de indendørs idrætsanlæg lukket som noget af det første, og inden Maribo Hallerne fik lov at åbne igen, blev det besluttet at sætte gang i et større renoveringsarbejde i svømmehallen.

Hos teamleder Michael Sørensen har det derfor kriblet i fingrene for at kunne åbne svømmehallen igen. Fem måneders lukning er lang tid for svømmehallen. Til gengæld kan de faste brugere nu glæde sig over, at der er adgang til bassinerne tæt på hver eneste dag året rundt.

På grund af vandrerhjemmet holder svømmehallen ikke længere sommerlukket. Derfor kan Michael Sørensen også se frem til at skulle bruge flere afløsere i svømmehallen. Med mange flere dage åbent bliver det nemlig lige hårdt nok for de tre fastansatte og fem afløsere.

De seneste måneder er der arbejdet på at sætte overløbsrenderne i stand i svømmehallen, men nok er arbejdet bragt til ende, men uden dog at være helt færdigt.

- Det støjer stadigvæk for meget herinde, men det kan rettes, uden at vi behøver lukke svømmehallen igen, forklarer Michael Sørensen.

Selv om både morgensvømmere og de, der hellere vil i vandet senere på dagen, nu atter kan plaske rundt i Maribo Svømmehal, er alt dog ikke ved det gamle. Covid-19-smitten sætter sine spor med en masse restriktioner for svømmerne.

I omklædningsrummet må der maksimalt være 20 svømmere ad gangen. I baderummet er der plads til seks personer, og kun hver anden bruser kan benyttes. Tøjet skal tages med ind i svømmehallen, og der vil ikke være adgang til hverken knagerækker eller skabe. Fodtøjet må dog gerne efterlades i omklædningsrummet.

- Vi har desværre været nødt til at lukke den infrarøde sauna, da der kun vil være plads til to i den. I de almindelige saunaer har vi nummeret fire pladser, som skal overholdes, fortæller Michael Sørensen.

Inde i selve svømmehallen ligner hverdagen mere sig selv. Der er plads til 60 personer i det store bassin, og 15 må være i det lille. Man kan bruge svømmehallens bælter og vinger, der efterfølgende bliver sprittet af. Til gengæld er alt legetøjet ikke tilgængeligt - endnu.

Michael Sørensen har tid til en snak med morgensvømmerne på den første åbningsdag efter coronakrisen. Foto: Jan Knudsen
Endnu mangler lidt småting fra renoveringen af svømmehallen, men dem tager teamleder Michael Sørensen sig selv af. Her er det de sidste startblokke, der er ved at blive sat op. Foto: Jan Knudsen
  • Morgensvømmerne var klar, da Maribo Hallerne i går morges atter kunne byde de faste svømmere indenfor. Normalt er op mod 30 svømmere forbi i morgentimerne, og det virkede ikke til, at sommeren holdt mange væk. Foto: Jan Knudsen
  • Michael Sørensen har tid til en snak med morgensvømmerne på den første åbningsdag efter coronakrisen. Foto: Jan Knudsen
  • Endnu mangler lidt småting fra renoveringen af svømmehallen, men dem tager teamleder Michael Sørensen sig selv af. Her er det de sidste startblokke, der er ved at blive sat op. Foto: Jan Knudsen
Annonce
Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Annonce
Annonce
112

Lokale helte slukker brand på lolland

Guldborgsund

Sommerhus-sensation: - Vi har forrygende travlt

Lolland

Lokal håndboldklub fik "uvurderlig hjælp"

Indland

Rekordmange ikke-vestlige indvandrere er i arbejde

Lolland-Falser

Stigende vandstande og voldsomme storme har konsekvenser: Flere og flere melder sig

Guldborgsund

35 biler til start i lokalt påskerally

Sport

Bredahl efter sejrsmål i overtiden: - En kæmpe forløsning

Sport

Bruun Jørgensen: - Det blev en underlig oplevelse

Nakskov

Familieforretning fylder 50 år: - Snakketøjet har jeg efter min far

Indland

Skatteminister vil ændre regler efter sag om forkerte boligskatter

Sport

NFC vinder efter vanvidsafslutning og sikrer sig top 6

Sport

Team Sydhavsøerne tog værdiløs sejr i Aarhus

Lokal nyt

Nicolai skal gå 2500 kilometer baglæns - af helt særlig grund

Guldborgsund

Endelig: Nu starter kæmpe projekt til 30 millioner kroner

Indland

Det Sydfynske Øhav kommer på anerkendt Unesco-liste

Annonce
Annonce
112

14-årig dreng meldt savnet

Sport

NFC klar til påskekamp: Højmark står til startplads mod sin tidligere klub

112

Tidligere drabsdømt tilstår drab på medpatient i Skejby

Sport

Team Sydhavsøerne kan runde flest indtjente point i 11 sæsoner

Guldborgsund

Vild rekord ved museumsåbning

Sport

Cheftræner efter slutspilssejr: - Det var en mental svær opgave

Guldborgsund

Konkursramt tøjbutik er forvandlet til helsecafé