cookie-og-privatlivspolitik
Formålet med den fremskudte havn på en kunstig ø er at få overfartstiden på Langelandsbælt ned på 22 minutter.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nu skal der skabes politisk flertal for fremskudt færgehavn

Billigste løsning koster 1,1 milliard kroner.
06. december 2018 kl. 13:40 Af , Marianne Knudsen

Annonce

TÅRS Det sete afhænger af øjnene, der ser. Sådan lyder et gammelt mundheld, der kan støves af i forbindelse med Sund & Bælts "Undersøgelse af fremskudt færgehavn ved Tårs."

Interessenterne, der gerne vil have landet bedre bundet sammen gennem bedre infrastruktur med kortere rejsetid for at skabe vækst og bosætning, læser rapporten som værende positiv overfor projektet. Landets transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen fra Liberal Alliance ser mere pessimistisk på de 40 sider, fremgår det af en skriftlig kommentar, avisen har modtaget:

- Analysen af en fremskudt færgehavn ved Tårs viser, at der er tale om skønnede anlægsudgifter på mindst 1 milliard kroner, og projektet vil medføre et nettotab for samfundet. Samtidig er der udfordringer med blokering af vandgennemstrømningen i gennem Storebælt og Langelandsbæltet ind i og ud af Østersøen samt udfordrende vandstrømningsforhold ved indsejlingen til færgelejet i en fremskudt havn.

- Det vil være op til et politisk flertal, om der skal arbejdes videre med projektet, når der igen er midler hertil, skriver transportministeren til avisen.

Ministeren har samtidig tirsdag oversendt analysen til Folketingets transport-, bygnings- og boligudvalg. I oversendelsesbrevet skriver Ole Birk Olesen, at den billigste løsning skønnes at koste godt 1 milliard kroner. Med interne renter på under 4 procent vurderes ingen af løsningerne umiddelbart at være samfundsøkonomisk rentable, skriver ministeren.

Der er opstillet tre scenarier i analysen, hvor færgehavnen på en kunstig ø, cirka 3,5 kilometer ude i Langelandsbælt, forbindes med kysten med lavbro eller en kombination af lavbro og dæmning.

Den billigste løsning er et nyt forslag om en forkortet dæmning/lavbro.
Læs artikeln "

Holger: "- Bare kom i gang med ny havn" i torsdagens Folketidende.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vi opretter eget vikarbureau 21. april 2019 kl. 22.43

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

Annonce