cookie-og-privatlivspolitik
Henriette C. Hansen underviste blandt andet Monika Saitovic og Sigrid Stentebjerg i at forme et havlandskab - og de lod sig inspirere af Vesternæs Strand med hav, strand og dige.

5

Billeder

Henriette C. Hansen underviste blandt andet Monika Saitovic og Sigrid Stentebjerg i at forme et havlandskab - og de lod sig inspirere af Vesternæs Strand med hav, strand og dige.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Nu skal du lige være grus ...

230 elever på kunstnerisk udfordring i Trappegalleriet.
14. september 2021 kl. 12:50 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Overalt i Trappegalleriet i Kattesundet i Nakskov ligger der "landskaber" til tørre.

For mens kunstnerne Karen Land Hansen og Henriette C. Hansen udstiller i galleriet med inspiration fra henholdsvis havets dyr og landskabet, deltager 230 elever fra 11 klasser også i et billedkunstnerisk forløb.

Gennem projektet "Natur, Landskab - Papir," som er støttet af Statens Kunstfond og Lolland Kommune, møder eleverne samtidskunsten gennem den aktuelle udstilling og skal selv gennem praktiske øvelser og samtale få en fornemmelse af samtidskunstens udtryk og relevans og selv skabe kunst.

Kunstnerne nyfortolker natur og landskab i to- og tredimensionale papirværker, og eleverne arbejder også tredimensionalt.

De samarbejder om en stor, fælles skulptur, forestillende havbunden. De bidrager to og to med hver sin del af papmaché-landskabet, efter at gamle Folketidender er klippet i stykker, opblødt og æltet til pulp. De mange landskaber skal samles til ét og får en bort af "fremtids-fossiler," som eleverne skaber med aftryk af plast, aluminium og beton, som ikke kan nedbrydes i havet.

Annonce

Fredag 24. september præsenteres resultatet i galleriet.

Gennem øvelser og samtale får eleverne også en fornemmelse af samtidskunstens udtryk og relevans, og der fokuseres på den natur, der omgiver os, og som vi er en del af.

Konkret i Nakskov Indrefjord, hvor Privatskolens valghold i 8. klasse i billedkunst mandag var dem, der skulle lave øvelser med deres kroppe. Eksempelvis fik Clara Lehrmann Nielsen - hvis frakkefarve matchede - mulighed for at prøve at illudere grus, mens andre var træer, blomster, grene, mælkebøtter eller græs.

Det syntes pigerne faktisk var sjovt. Der kom da heller ikke nogen forbi, mens de var i aktion. Og drengene i klassen? De har alle valgt musik.

Der blev også tegnet fantasilandskaber, og papiret blev foldet med dale og højdedrag med lineal og false-ben. Marie-Louise Schrøder tog eksempelvis udgangspunkt i sukkerroerne og traktoren fra gården hjemme i Landet.

Annonce

Og så gik det ellers løs med pulp fiktion. Sigrid Stentebjerg og Monika Saitovic skabte Vesternæs Strand med hav, strand og dige, og fra Monika var der ros:

- Det er sjovt i forhold til, hvad vi ellers laver.

- Ja, men vi skal jo også opfylde læseplanen, men til eksamen kan I trække skulptur eller tredimensionalt, og så kan I bruge det, I har lært her, lød det fra lærer Sita Lund.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

Annonce

ANNONCE