cookie-og-privatlivspolitik
Tirsdag 30. april får Holger Schou Rasmussen (S), Henrik Høegh (V) og Thomas Knudsen atter foretræde for Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA). De har travlt med at få løst problemet, inden valget bliver udskrevet.
Tirsdag 30. april får Holger Schou Rasmussen (S), Henrik Høegh (V) og Thomas Knudsen atter foretræde for Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA). De har travlt med at få løst problemet, inden valget bliver udskrevet.
Foto: Philip Davali

Lolland

Nu vil Simon Emil alligevel gerne mødes med Holger

Lolland Kommune kæmper i kapløb med tiden om at få hjælp til budgettet næste år - inden valget udskrives
16. april 2019 kl. 13:30 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND For to uger siden meddelte indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøl-Bille (LA), at han ikke rigtig kunne se nogen idé i at mødes med Lolland Kommune før sommerferien.

Mødet var ellers ønsket af hele byrådet, da kommunen står til at tabe 89 millioner kroner på især én del af udligningen - befolkningstilbagegangskriteriet.

Nu har ministeren ombestemt sig. Lollands borgmester modtog 11. april, blot fem dage efter Folketidendes artikel om ministerens afslag, en invitation til møde 30. april.

- Vi er da glade for at få mødet alligevel, så vi kan få diskuteret de voldsomme problemstillinger, Lolland står med. Det kan ikke være meningen, at vi skal hæve med 1,2-1,3 skattepoint for at få det til at løbe rundt næste år på grund af det her, siger Holger Schou Rasmussen (S).

Udover ham kommer den lollandske delegation også til at bestå af viceborgmester Henrik Høegh (V), kommunaldirektør Thomas Knudsen og økonomichef Brian Johansen.

- Jeg regner ikke med, at vi får løst problemet på det møde. Men jeg forventer at få en konstruktiv snak om, hvordan vi løser problemet. Og en konstruktiv løsning er ikke et kvik-lån, der kommer til at være som et lille plaster på en meget stor blødning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Myndighederne med hovedet i busken 21. august 2019 kl. 16.09

AF: FREDDI HANSEN

"Ugeavis lagt for had" 20. august 2019 kl. 21.02

AF: JOHN WENNERWALD

Forbyd lattergas 18. august 2019 kl. 22.18

AF: BJARKE ROSENKILDE

I begrebsforvirringens golde favn. 18. august 2019 kl. 12.47

AF: LARS RASMUSSEN

Solceller omkring Grænge landsby 15. august 2019 kl. 18.53

AF: LEIF A. JENSEN

Stem, som I plejer og… 13. august 2019 kl. 18.53

Annonce