cookie-og-privatlivspolitik
I nogle år vil stranden her direkte ud for Lalandia være præget af arbejdet med landopfyldningen. I den tid vil feriecentrets gæster og lokalbefolkningen have mulighed for at bruge den strand længst mod vest, der er lovet klar til sommer.

2

Billeder

I nogle år vil stranden her direkte ud for Lalandia være præget af arbejdet med landopfyldningen. I den tid vil feriecentrets gæster og lokalbefolkningen have mulighed for at bruge den strand længst mod vest, der er lovet klar til sommer.
Foto: Femern A/S

Lolland

Ny badestrand på vej nær Lalandia

Erstatning til bademulighederne, mens der etableres nyt land vest for Rødbyhavn.
19. november 2020 kl. 15:30 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Femern A/S starter i december på arbejdet med at etablere en ny badestrand vest for Lalandia i Rødbyhavn. Stranden forventes at åbne til sommer.

Stranden indgår som en del af et nyt, stort naturområde på 125 hektar, der skabes vest for Rødbyhavn i forbindelse med byggeriet af Femern-tunnelen: Et nyt landområde af godt og vel tilsvarende størrelse opstår op til en halv kilometer ud fra den nuværende kyst øst for Rødbyhavn.

- Vi har været ked af udsigten til i flere år ikke at have nogen strand, siger direktør Karsten Juhl, Lalandia Rødby, og henviser til, at mens der over de kommende år bliver lagt bundmateriale fra Femern Bælt ind mod den sydlollandske kyst, vil Lalandias gæster ikke kunne benytte sig af den ellers populære mulighed for at gå til stranden lige ud for feriecentret.

- Men man har lyttet til os, siger Karsten Juhl.

Den Veststrand, der forventes klar til næste sommer, vil kunne bruges af både lokale og gæster i området.

Annonce

Adgang via Sandholmvej

Femern A/S fortæller, at arbejdet på diget til den kommende strand går i gang til december. Der skal skabes adgang til Veststrand via Sandholmvej, hvor der også bliver mulighed for parkering.

Karsten Juhl mener, at arbejdet med at bygge tunnel, og med etableringen af det nye landområde, for hans gæster vil være noget at kigge på.

- Og når det samlede naturområde engang står færdigt, vil det være en gevinst for alle og gøre Rødbyhavn endnu mere attraktiv.

Karsten Juhl ved godt, at arbejdet kommer til at støje og måske på den måde være til gene for gæsterne:

- Men hvis man holder sig inden for de støjgrænser, der er fastlagt i vvm-redegørelsen, skræmmer det ikke. Kun hvis det kommer til at støje mere, kan jeg frygte for konsekvenserne.

Annonce

Også en lagunestrand

Ifølge den opdaterede tidsplan for Femern Bælt-projektet vil der gå seks år med at etablere det vestlige landområde - det østpå vil vare otte og et halvt år - eller lige så længe, anlægsarbejdet står på, fordi det først kan gøres helt færdigt, når også tunnelelementfabrikken og arbejdshavnen er taget ned igen - sådan som anlægsloven forudsætter. Ud over den nye Veststrand vil det kommende nye landområde vest for Rødbyhavn også komme til at omfatte en lagunestrand, og en soppestrand på det sted, hvor den nuværende kystlinje går.

De to strande bliver dog først tilgængelige om nogle år.

De første læs havbund forventes at blive lagt på plads bag diget i løbet af foråret. Til den nye strand hentes der fint strandsand til området udefra, og her laves der ikke den stensætning, der ellers lægges ud yderst på det meste af strækningerne med nyt land.


Interesse blandt investorer

Lollands borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), glæder sig både over den kommende nye strand og over de samlede naturområder, der følger med landopfyldningen:

- Til sommer åbner den nye strand, og lige om hjørnet venter resten af de store naturparker, strande og åbningen af tunnelen. Vi oplever en stigende interesse fra blandt andet investorer for de muligheder, som Rødbyhavn kommer til at tilbyde. Kommunen har naturligvis også selv ambitioner om at udnytte potentialet og samarbejder tæt med Femern A/S om at gøre naturparker og strande til noget særligt for alle, hedder det fra borgmesteren.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Vinterferie med familien 22. februar 2021 kl. 09.44

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

Billetten til vores verden 21. februar 2021 kl. 12.54

AF: PER HØYEM

Granfeltsgård 18. februar 2021 kl. 14.31

AF: PAW HALLANDSON

Skanlux sommehusene på Marielyst 15. februar 2021 kl. 20.24

AF: JOHN WENNERWALD

Din region er foran 14. februar 2021 kl. 20.59

AF: BENNY BURMEISTER

Gratis transport af el. 10. februar 2021 kl. 09.41

Annonce

ANNONCE