cookie-og-privatlivspolitik
Op mod 90 tog imod Venstres invitation til et debatmøde om placeringen af fremtidige store solcelleanlæg i Lolland Kommune. Det var Venstres Henrik Høegh, der fortalte om baggrunden: Partiets byrådsgruppe var i tvivl om, hvad man skal mene om de projekter, der ligger udenfor kommunens hidtidige solcelleplan.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Ny debat om lollandske solceller

Er det grøn omstilling med penge i eller "voldtægt af Lollands natur".
26. februar 2019 kl. 18:50 Af John Karlsen, John Karlsen

Annonce

LOLLAND Spørgsmålet om, hvor der må opstilles store solcelle-anlæg i Lolland Kommune, er på vej tilbage på den politiske dagsorden - blot få måneder efter byrådet har vedtaget en plan for, hvor de må stå.

Solcelleanlæg er blevet en god forretning - selv på Lollands dyre jord. Derfor bestormes kommunen med projekter også udenfor de afsatte områder.

Den situation fik Venstre på Lolland til at tage initiativ til et offentligt møde i aftes, og efter det bebudede både Venstres Henrik Høegh og socialdemokraternes Gert Mortensen, at politikerne hurtigt vil se på, om den "gamle" plan skal revideres.

- Vi er nødt til at tage en folkelig debat, sagde Gert Mortensen.

De landmænd og solcelleopstillere, der står bag projekterne, må imidlertid væbne sig med tålmodighed: Henrik Høegh bebudede, at der hurtigt kan gå et par år, inden kommunen finder nye ben at stå på i sagen om solcellerne. Mødet viste, at solcellemarkerne deler vandene: Det, der for nogen er god forretning, er for andre "voldtægt af Lollands natur".KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: NILS JØRGENSEN

Torvet Nykøbing 16. november 2020 kl. 16.03

AF: JOHN WENNERWALD

Goddag til kontantløst samfund 15. november 2020 kl. 21.43

Annonce