cookie-og-privatlivspolitik
Der har været en kæmpe interesse blandt arkitektfirmaer for at være med i konkurrencen om at udarbejde et forslag til en helhedsplan for Nakskovs inderhavn.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Ny helhedsplan for havn

Hele 17 arkitekthold har budt sig til.
08. september 2020 kl. 08:10 Af Marianne Knudsen

NAKSKOV Der har været en kæmpe interesse blandt arkitektfirmaer for at være med i konkurrencen om at udarbejde et forslag til en helhedsplan for Nakskovs inderhavn.

Ikke mindre end 17 hold af arkitekter, sammensat af flere firmaer med hver deres speciale, har ansøgt om at medvirke, og der er nu udvalgt fire hold, der får mulighed for at udarbejde hvert sit forslag.

Arkitektkonkurrencen er en del af Lolland Kommune, Realdania og A.P Møller Fondens udviklings- og investeringsstrategi "Nakskov 2030." Strategien har særligt fokus på at styrke tre områder, hvor potentialet for udvikling er størst: havnen, bymidten og Hestehoved.

Initiativerne omkring Nakskov inderhavn finansieres af A.P. Møllerfonden, som har afsat 50 millioner kroner til opgaven. Projektets styring foregår i et tæt samarbejde med Lolland Kommune, koordineret af den nye programdirektør for "Nakskov 2030," Tim Jeppesen.


Bolig- og rekreationsområde

Målet med udviklingsplanen er at skabe funktionel, trafikal og visuel sammenhæng omkring inderhavnen som et bolig- og rekreationsområde, hvor havnens maritime og industrielle stemning skal fastholdes som del af en særlig oplevelse, der supplerer oplevelsen af bymidten.

Annonce

- Jeg ser frem til, at projektet nu går ind i en ny fase, hvor visioner og fremtidsønsker omsættes til sammenhængende planer og projekter, som bliver ført ud i livet. Vi glæder os over den store interesse fra dygtige arkitekter for at deltage i projektkonkurrencen - og for opbakningen fra A. P. Møllerfonden til at gøre denne del af projektet muligt, siger programdirektør Tim Jeppesen, der fortsætter:

- Vi har modtaget rigtig mange velmotiverede og velovervejede ansøgninger fra arkitekthold, som både har yderst kompetente medarbejdere og stor og relevant erfaring fra tilsvarende opgaver. Vi har derfor været i den gunstige situation at skulle udvælge mellem mange kvalificerede ansøgere.

De fire udvalgte hold med nogle af landets bedste arkitekter med speciale i landskab, arkitektur og bygningskultur er:

Bertelsen & Scheving Arkitekter, der også tegner boliger til Mørtelværksgrunden, med 1:1 Landskab, norske DRMA Arkitekter og Habitats.

Erik Brandt Dam Arkitekter samt lenschow & pihlmann. LYTT Architecture med TRANSFORM og ETN Arkitekter fra Nykøbing.

Annonce

SLA A/S, der har tegnet det nye Axeltorv og andre bymidteforslag til Nakskov, samt H+Arkitekter, der har restaureret og moderniseret flere store bygninger.

Den endelige vinder skal udføre et projekt for Toldbygningen og Honnørkajen med et budget på cirka 38 millioner kroner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE