cookie-og-privatlivspolitik
Politiassistent Mikkel Nakskov i den nye, mobile politistation. Her kan betjentene sætte deres computere op og få adgang til politiets computersystemer.

6

Billeder

Politiassistent Mikkel Nakskov i den nye, mobile politistation. Her kan betjentene sætte deres computere op og få adgang til politiets computersystemer.
Foto: David Arnholm

Lolland

Ny politistation ruller ud

- Ved at være tæt på borgerne kan vi få en bedre indsigt i og forståelse for, hvilke problemer der kan opstå forskellige steder, siger politidirektør Lene Frank
10. oktober 2018 kl. 16:00 Af David Arnholm

Annonce

LOLLAND-FALSTER Justitsminister Søren Pape Poulsen (K) præsenterede mandag udspillet "nærhed og tryghed", der blandt andet indebærer, at politiet får mobile politistationer. Sådan en har Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi allerede anskaffet sig, og i går blev den vist frem ved brugsen på Bogø.

- Kom bare indenfor og kig! sagde politiassistent Mikkel Nakskov til nysgerrige borgere og viste rundt i det indre på den store, hvide Fiat, der har en markisse på siden og fire hydrauliske ben nedenunder, så stabiliteten kan sikres.

Indenfor er der borde, stole, tv-skærme, internetadgang, projektor, whiteboard og mulighed for at trække gardiner for og lukke til, så vognen kan bruges til møder, afhøringer, sagsbehandling og andet politiarbejde. Er der en større politiindsats i gang et sted, vil den derfor kunne komme i aktion.

Allan Holm, der er vicepolitiinspektør og leder af lokalpolitiet, fortæller, at politistationen dog primært skal bruges til mere præventivt arbejde i projektet "Borgernært Politi". Her har politiet et samarbejde med en række borgerforeninger, der kan få besøg, ligesom stationen kan komme ud til kræmmermarkeder, byfester, aftenåbent og lignende.

- Vi vil gerne ud i de mindre befolkede områder, så man har mulighed for at sige hej til politiet og høre om, hvad man kan gøre for at forebygge - eller få en sludder og se politiet. Det vigtigste er, at vi møder borgerne, siger han.

I dag vil politistationen således være parkeret ved et byggemarked i Næstved, hvor håndværkere vil kunne få gode råd om, hvordan de kan sikre sig mod at få stjålet værktøj fra deres varebiler.

- Vi tager selvfølgelig imod, hvis folk gerne vil anmelde noget, men det er ikke det primære formål, fastslår han.

Allan Holm tilføjer, at den store Fiat snart får selskab af flere lidt mindre vogne, der skal indrettes på lignende vis, så politiet får endnu bedre mulighed for at komme ud i hele kredsen. Og på parkeringspladsen ved brugsen blev den mobile politistation mødt med anerkendende nik fra borgerne. Som en granvoksen mand bemærkede:

- Det er sgu et flot salatfad, I har!KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce