cookie-og-privatlivspolitik
Forstanderen på Halstedhus Efterskole, Ulrik Murel, klippede den røde snor. Byggeriet har været under planlægning i fem år og er bygget i løbet af det sidste halve år.

6

Billeder

Forstanderen på Halstedhus Efterskole, Ulrik Murel, klippede den røde snor. Byggeriet har været under planlægning i fem år og er bygget i løbet af det sidste halve år.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Ny stald og nyt ridehus indviet

BILLEDSERIE: Halstedhus Efterskole arbejder på at blive en af landets førende.
16. november 2019 kl. 13:05 Af Rikke Folm Berg

Annonce

HALSTED Det var en festdag, da Halstedhus Efterskole i går indviede sin nye stald og ridehus.

Udenfor var skolen fint julepyntet med frisk gran, æbler og lyskæder. Indenfor på barrieren i det nye ridehus var der i dagens anledning dækket borde med hvid damaskdug, stearinlys i meterhøje kandelabre, og et traktement af lækkerier i form af tapas, snacks, jordbær dyppet i chokolade og lagkage.

Hestene var striglet spejlblanke og skinnede om kap med lyset i øjnene på de omkring 50 elever på ridelinjen, der netop har kunnet tage de meget lækre faciliteter i brug.

- Det er fantastisk, fortalte 16-årige Cecilie, som går på efterskolen på andet år, og derfor både har gjort sig erfaringer med de gamle og de spritnye faciliteter.

- Bunden i det gamle ridehus var slidt tynd og var tung og glat, så hestene nemt gled. I det nye ridehus går hestene helt fantastisk, fortalte hun.

Forstanderen på Halstedhus Efterskole, Ulrik Murel, holdt en tale, hvor han blandt andet sagde:

- Det er med stor glæde og stolthed, at vi i dag er samlet for at indvie vores nye stald og ridehus.

- Heste har altid været skolens dna. Det er skolens største linje, og vi joker sommetider med, at vi kunne fylde hele skolen med hesteelever, hvis det var det, vi ønskede.

Men det er ikke intentionen med byggeriet, forklarede han.

- Når man laver en investering på omkring 10 millioner kroner, er det ofte for at kunne tiltrække flere elever, men det har ikke været tilfældet for os, da vi i forvejen oplever stor søgning til skolen.

Lige nu er der to års venteliste, oplyser han.

- Vi har derimod været meget bevidste om, at gode faciliteter er nødvendige, hvis Halstedhus også i fremtiden skal stå stærkt, og vi arbejder målrettet på at blive en af de mest attraktive og førende efterskoler på landkortet.

- Vi ønsker med byggeriet at tilbyde vores elever moderne og tidssvarende faciliteter, og det er jo heller ikke en hemmelighed, at vi med dette byggeri har gjort klar til vores store drøm om etablering af en ny sportshal, hvor de gamle stalde ligger nu.

Forslaget til lokalplan for den nye sportshal forventes i høring i december-januar.

Klik på billedet herover for at se flere billeder.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce