cookie-og-privatlivspolitik
Anders Henriksen fra Lidsø Gods står bag planerne om Lidsø Kyst og Natur Resort.

3

Billeder

Anders Henriksen fra Lidsø Gods står bag planerne om Lidsø Kyst og Natur Resort.
Foto: Ingrid Riis/arkiv

Lolland

Ny vej fra nord i høring

Nyt udvalg fik mulighed for at se på sag om Lidsø Kyst og Natur Resort.
13. januar 2022 kl. 08:10 Af Peter Levinsen Hansen

LIDSØ I starten af november sidste år besluttede det daværende teknisk udvalg i Lolland Kommune, at der skulle arbejdes med en ny vejindgang til Lidsø Kyst og Natur Resort fra Kramnitsevej.

Mandag fik det nye klima-, teknik- og miljøudvalg, der har overtaget med årskiftet, mulighed for at kigge nærmere på sagen om det nye sommerhusområde vest for Rødbyhavn og lige øst for Kramnitze, der består af 42 sommerhuse i et område med fokus på blandt andet bæredygtighed og højt naturindhold.

Lidsø-projektet er endnu i idéfasen, og den nye vej kræver et kommuneplantillæg til den nuværende kommuneplan for, at den kan bygges. Der skal derfor også gennemføres en idéfase, inden Lolland Kommune begynder planarbejdet for den nye vejstrækning. Udvalget skulle derfor tage stilling til, hvorvidt den nye vejindføring skulle i idéfasehøring. På udvalgsmødet blev det besluttet at sende vejen ind i det nye område fra Kramnitsevej i 14 dages høring.

Den nye vejadgang er et resultat af blandt andet høringssvar og pres fra sommerhusejere i de eksisterende sommerhuse.

- Det er et godt eksempel på, at der har været en anke om en vej, og kan vi derfor finde ud af at gøre det på en smartere måde, fortæller Tine Vinther Clausen (V), der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget i Lolland Kommune.

Annonce

Udover formanden består udvalget af Muj Berisha (S), Ann-Britt Lærkedahl (S), Klaus Svensson (S), Henning A. Rasmussen (H), Knud Knudsen (V) og Per Kim Nielsen (N). Kun Henning A. Rasmussen og Klaus Svensson har tidligere siddet i udvalget.

- Vi har derfor bedt om, at når sagen nu kommer tilbage til os, så får vi gennemgået den fra start til slut. For det er jo egentlig vores første større sag, vi skal gøre helt færdig. Så får hele udvalget også fornemmelsen af forslag, idéfase, hvidbog, høringssvar og nyt idéoplæg, der kommer tilbage igen. Det er en rytme, man skal ind i, og jeg kommer jo fra kultur- og fritidsudvalget, hvor der ikke var så meget med forslag frem og tilbage og store idéfaser og høringsoplæg, fortæller Tine Vinther Clausen, der dog også kalder det en fordel, at der er nye øjne på sagen.

- Så får man jo lige rystet posen lidt, og der kommer nogle naturlige spørgsmål, fordi folk ikke har siddet med det og derfor bare kan sige, at vi gør sådan og sådan. Så jeg er spændt på, hvordan vi får det til at køre, for vi har jo noget erfaring og stor erfaring med administrationen, og så har vi nogle nye udvalgsmedlemmer, der er spændt på, hvordan vi kan gøre det bedst for borgerne i Lolland Kommune.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE