cookie-og-privatlivspolitik
Efter at den hidtidige strand ved Rødbyhavn er blevet lukket, er der nu åbnet for en ny. Fra det eksisterende dige kan man følge anlægsarbejdet på tæt hold.
Efter at den hidtidige strand ved Rødbyhavn er blevet lukket, er der nu åbnet for en ny. Fra det eksisterende dige kan man følge anlægsarbejdet på tæt hold.
Foto: Femern A/S

Lolland

Nyanlagt strand erstatter lukket strand

Rødbyhavn og Lalandia har i weekenden fået adgang til en helt nyanlagt sandstrand.
12. juli 2021 kl. 21:55 Af David Arnholm

RØDBYHAVN Lørdag tog medarbejdere fra Femern A/S fat på at fjerne hegnet rundt om en kæmpe, ny sandstrand, som er blevet anlagt lidt vest for Lalandia i Rødbyhavn.

Den sidste del af hegnet ventes at forsvinde i dag, og dermed kan stranden indtages af solhungrende badegæster - der er adgang via Sandholmvej med mulighed for græsparkering.

Stranden er blevet anlagt af tunnelkonsortiet FBC, der begyndte på arbejdet i december, da de første sten til strandens dige blev lagt.

Stranden er over 500 meter lang og indgår som en del af et nyt, fremtidigt naturområde på 125 hektar, der skabes i forbindelse med byggeriet af Femern-tunnelen.

- Vi har sammen med vores entreprenør arbejdet hårdt på at komme i mål med stranden. Det er dejligt, at det lykkedes, så Rødbyhavn og besøgende i området kan få glæde af den nye attraktion allerede denne sommer, siger Andrew Crone-Langkjær, der er kommunikationskonsulent i Femern A/S.

Annonce

Naturområdet skabes af de store mængder opgravet materiale fra havbunden i forbindelse med det omfattende tunnelarbejde.

Udgravningen af tunnelrenden gik i gang i sidste uge, og de første læs havbund forventes derfor at blive lagt på plads bag stendiget inden længe.


Startskud på projekt

Åbningen af den nye strand kom i stand, efter at borgmester Holger Schou Rasmussen (S) i onsdags prikkede til Femern A/S, da den hidtidige strand blev lukket af hensyn til sikkerheden under etableringen af det nye, store naturområde.

Åbningen glæder både ham og destinationschef Brian Lindorf Hansen fra Visit Lolland-Falster.

- På den korte bane er det superlækkert for dem, der er på ferie i Lallandia. Og på den lange bane er det startskuddet på projekt forlandet, siger han og nævner, at kommunen, Visit Lolland-Falster og Realdania arbejder på en overordnet plan for udviklingen af Lollands sydkyst, så det kan ske i pagt med naturen og i en ordentlig arkitektonisk kvalitet.

Annonce

Holger Schou Rasmussen glæder sig også.

- Det er første etape i det, der sker omkring lagune og strandpark, og hvad der ellers kommer. Og det kommer til at gå stærkt, siger han med henvisning til, at det opgravede materiale vil blive placeret i løbet af et par år.

- Der opstår et helt nyt, rekreativt område, vi kan bruge. Der er interesse for at udvikle det som turistområde, og de investorer, vi snakker med om at udvikle sydkysten, kan se, strandparken er på vej, siger han.

Mens det går hurtigt med at etablere den nye kyst, vil det til gengæld tage længere tid med de bygninger, der skal opføres.

- Det kommer til at tage lang tid, og der kæmper vi med, at vi er vores egne værste fjender, for vi kan ikke gå i gang uden at blive indklaget for Planklagenævnet, og det tager et halvt eller et helt år. Men investorerne er der, og de vil gerne, for der er nogle unikke potentialer. Og vi er i tæt dialog med investorerne om, hvad der skal til, og det er i hvert fald ikke kommunen, der forhindrer dem i det! understreger Holger Schou Rasmussen.

Annonce

Men der er også tid at løbe på, da der som bekendt går en længere årrække, før tunnelen åbner.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Penge til kernevelfærd 26. oktober 2021 kl. 22.23

AF: LINDA SOMMER

Femø – Hvor himlen kysser jorden 26. oktober 2021 kl. 22.21

AF: LINDA SOMMER

For mange unge ”flager ud”… 26. oktober 2021 kl. 22.20

AF: KENNETH REICK NIELSEN

3 spørgsmål, stillet fra en… 26. oktober 2021 kl. 15.18

AF: TOM AHLQVIST

Affaldssortering klima… 26. oktober 2021 kl. 08.27

AF: JOHN WENNERWALD

Vi skal tage klimaansvar 24. oktober 2021 kl. 22.06

Annonce

ANNONCE