cookie-og-privatlivspolitik
Byrådsmøderne bliver holdt rundt om i kommunen. Det seneste byrådsmøde blev holdt i mødesalen på Nakskov Bibliotek.
Byrådsmøderne bliver holdt rundt om i kommunen. Det seneste byrådsmøde blev holdt i mødesalen på Nakskov Bibliotek.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Nye byrødder får nyt introforløb

Et nyt introduktionsprogram skal hjælpe nye byrådsmedlemmer i gang med byrådsarbejdet
20. september 2021 kl. 20:55 Af Rikke Folm Berg

NAKSKOV/LOLLAND Når de 25 nyvalgte byrådsmedlemmer i Lolland Kommune på den anden side af kommunalvalget i november træder sammen for at påbegynde arbejdet i det nye Lolland Byråd, er der mangt og meget, som det er nødvendigt og vigtigt at få indblik i - både for de spritnye byrådsmedlemmer og de garvede genvalgte.

I Lolland Kommune er der derfor tradition for at lave et introduktionsprogram for et samlet nyt byråd, og på det seneste byrådsmøde blev det besluttet, at sådan skal det fortsat være. Her blev planen for et nyt introduktionsprogram vedtaget med fuld opbakning fra samtlige byrådsmedlemmer.


Baseret på interview

Det nye introduktionsprogram bygger videre på erfaringerne fra det program kaldet Politikerdannelse, som politikerne i det nuværende byråd fik, da de tiltrådte for cirka fire år siden. Men derudover baserer programmet sig som noget nyt på fokusgruppeinterviews, som sektoren for Strategi og Politik har lavet med to grupper af nuværende byrådsmedlemmer - navnlig en gruppe der er i gang med deres første periode, og en gruppe der har siddet i flere perioder.

Deltagerne i interviewene var Hans Ole Sørensen (V), Steffen Rasmussen (S), Tine Vinther Clausen (V), Leif Utermöhl (S) og Lars Christiansen (SF).

Det fik på byrådsmødet Bente Borreskov fra Enhedslisten til at bemærke, at det var ærgerligt, at der ikke havde siddet nogen med fra de partier, som står udenfor konstitueringen, altså fra oppositionen i byrådet.

Annonce

- Jeg ville gerne have deltaget, lod hun vide.

Det fik imidlertid Marie-Louise Brehm Nielsen fra Din Stemme til at bede om ordet for at afkræfte Bente Borreskovs opfattelse af, at oppositionen var blevet holdt udenfor.

- Jeg var inviteret til at deltage, men jeg kunne desværre ikke på grund af mit arbejde, oplyste hun.


Hjælp til at finde hinanden

Målet med introduktionsprogrammet er at:

o Sikre, at nye byrådsmedlemmer informeres om formelle rettigheder og forpligtelser samt praktiske forhold, der påvirker byrådsarbejdet.

Annonce

o Informere om kommunens udgangspunkt på centrale økonomiske, demografiske, sociale, uddannelses- og erhvervsmæssige parametre.

o Understøtte refleksion over kommunens strategiske udfordringer og muligheder og kontinuitet i arbejdet på tværs af byråd og udvalg.

o Understøtte overleveringen fra det nuværende byråd til det nye samt udvalgenes beretninger, der giver et fundament at stå på i de nye udvalg.

o Understøtte refleksion hos både nye og gamle medlemmer over deres rolle som byråds- og udvalgsmedlem.

o Understøtte et godt samarbejdsklima i byrådet, i udvalg og mellem politikere og den kommunale administration.

Annonce

Introduktionsprogrammet er denne gang bygget op af flere delelementer fordelt over et stræk af tid. Dels er der før valget informationsmøder for kandidater, dels er der efter valget planlagt to dage i januar/februar 2022 og to dage i maj/juni 2022 for alle byrådsmedlemmerne.

For de medlemmer, som ikke tidligere har siddet i byrådet, er der desuden planlagt en introduktion til alt det praktiske: it, dagsordener, post og adgang, systemer og platforme, kontakt og spørgsmål. De bliver derudover tilbudt at deltage i det såkaldte Kattegatkursus, som Kommunernes Landsforening udbyder. Her får deltagerne lov til at prøve kræfter med deres nye opgave gennem rollespil.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

AF: BOB NIELSEN

Byrådet stemte imod dansk… 15. oktober 2021 kl. 06.47

AF: JOHN WENNERWALD

Sydkysten bliver grønnere 10. oktober 2021 kl. 23.23

AF: KURT HANSEN

Bogø vindmøller 05. oktober 2021 kl. 14.31

AF: JOHN WENNERWALD

Dronning over alle 03. oktober 2021 kl. 22.46

AF: TOM AHLQVIST

Ældres forhold. 30. september 2021 kl. 16.06

Annonce

ANNONCE