cookie-og-privatlivspolitik
Det er Entreprenør Tom Olsen fra Nakskov, der står for arbejdet med at grave det syv kilometer lange kabel ned mellem Rødbyhavn og Rødby.
Det er Entreprenør Tom Olsen fra Nakskov, der står for arbejdet med at grave det syv kilometer lange kabel ned mellem Rødbyhavn og Rødby.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nye kabler skal erstatte de gamle luftledninger

Inden jul er syv kilometer luftledninger være lagt i jorden.
15. oktober 2019 kl. 17:20 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN De eksisterende syv kilometer luftledning mellem Rødby og Rødbyhavn er ved at blive udskiftet med kabler i jorden.

- Vi har syv kilometer 50 kV luftledning fra Rødby til Rødbyhavn. Ledningerne og masterne er af noget ældre dato, og det kan ikke længere betale sig at renovere dem, så vi har valgt at kabellægge dem med nye aluminiumskabler, fortæller Søren Halle Kristensen, ingeniør hos netselskabet Cerius:

- Når vi gør det, sikrer vi også større kapacitet i ledningsnettet, og det er der brug for til arbejdet med den faste forbindelse under Femern Bælt.


På vej nordpå

Arbejdet med kablerne kan i øjeblikket ses umiddelbart øst for motorvejen ved Rødbyhavn: Herfra er gravemaskinerne på vej nordpå.

- Samtidig får vi dem væk fra luften, hvor de både kan være i vejen for andre byggerier og heller ikke altid er lige kønne at kigge på, hedder det om luftledningerne fra Søren Halle Kristensen.

Det er Entreprenør Tom Olsen fra Nakskov, der står for entreprisen.

- Og vi forventer at være færdige med arbejdet op mod jul, hedder det fra Cerius.

Sidste år blev der gennemført en opfattende udskiftning af kabler langs vejene i Rødbyhavn - også det for at opgradere kabler, der nærmede sig sidste "salgsdag". Nu er forventningen, at de nye kabler kan holde godt og vel det næste halve århundrede.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Snot for sig og skæg for sig 24. maj 2020 kl. 22.47

AF: JOAN GERTI KRAGH

Grøn Genstart,… 18. maj 2020 kl. 12.53

AF: JOHN WENNERWALD

Skeletterne vælter ud af skabet 17. maj 2020 kl. 20.59

AF: FREDDI HANSEN

Det Falsterske dige 16. maj 2020 kl. 01.09

AF: MARTIN WOUTERS

brædder ønsker hurtigt… 15. maj 2020 kl. 16.47

AF: LINDA SOMMER

Lolland er som skabt til… 14. maj 2020 kl. 17.26

Annonce