cookie-og-privatlivspolitik
Søsætningen i Rødbyhavn foregik uden dåb af den nye båd til Grønland - Skipper og gudmor kunne ikke nå frem fra Grønland, og nu var der bestilt kran til mandag.

9

Billeder

Søsætningen i Rødbyhavn foregik uden dåb af den nye båd til Grønland - Skipper og gudmor kunne ikke nå frem fra Grønland, og nu var der bestilt kran til mandag.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nyt fiskefartøj til Grønland måtte vente med dåben

Skipper og gudmor kunne på grund af corona-restriktionerne ikke få billet til at nå frem i tide til dåb.
26. maj 2020 kl. 17:29 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Det var egentlig planen, at Bredgaards seneste nybygning skulle være døbt i forbindelse med søsætningen mandag - men skipper og gudmor kunne på grund af corona-restriktionerne ikke få billet til at nå frem i tide.

Så i stedet bliver nybygningen døbt i dag - hvor den ligger trygt til kaj i Rødbyhavn.

Det var som ved tidligere søsætninger lidt af et tilløbsstykke i Rødbyhavn, da den næsten 60 tons tunge båd skulle løftes i vandet.

I forvejen var den kørt fra værftets skibsbyggerhal og frem til kajkanten. Efter grundige forberedelser tog selve løftet med mobilkranen fra BMS blot nogle minutter - klokken 11.30 var båden i vandet.

Det er nybygning nummer fire fra værftet i Rødbyhavn - nummer to til Grønland.

Her skal den først og fremmest fiske efter torsk og krabber ligesom "Nukariit II", der blev afleveret sidste efterår, og fisker fra Paamiut i Vestgrønland.

Den nye "Mille Kuga" skal fiske fra Nuuk - når den nye ejer har fået den sejlet hjem efter endelig færdiggørelse i Rødbyhavn.

Hvor der var bulk i stævnen på "Nukariit II", er den nye "grønlænder" fra værftet en kombi-båd uden bulk, med mulighed for garn og snurrevod, og kroge og tejner.

Den er i runde mål 15 meter lang og seks meter bred. 

Mandagens søsætning efterlader en stort set tom skibsbyggerhal hos Bredgaard Boats: Der er ingen store nybygninger på vej i en hal, hvor der ellers er plads til at bygge på et par skibe ad gangen.

På trods af et lovende marked inden coronakrisen - og nu fire nybygninger, der gør god reklame for glasfiberbådene fra Rødbyhavn - må Michael Jakobsen fra værftet under mandagens søsætning konstatere, at der fortsat ikke er kommet underskrifter på nye ordrer.

Men der er stadig forventning om nye bestillinger fra blandt andet Grønland, hvor der lige nu er god gang i fiskeriet, og hvorfra søsætningen også blev overværet på nærmeste hold.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: ANDREAS ALBERTSEN

Tag stilling til organdonation 25. september 2020 kl. 12.19

AF: MARTIN WOUTERS

rottebekæmpelse og… 22. september 2020 kl. 19.34

AF: DTL - DANSKE VOGNMÆND

Politiet sinker særtransporter 22. september 2020 kl. 11.24

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

Annonce