cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Find, Polfoto, arkivfoto

Lolland

Nyt forældreintra forsinket igen

Først efter efterårsferien afløser Aula SkoleIntra i folkeskoler og SFO'er landet over.
17. juni 2019 kl. 18:30 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Det nye forældreintra til skoler og SFO'er, Aula, som skal afløse det hidtidige, SkoleIntra, er igen blevet forsinket. Det kom frem i fredags, da Kommunernes it-fællesskab Kombit meldte ud, at: "Kombit, kommunerne og KL har besluttet at udvide og forlænge Aula's pilotfase med ti uger".

Ifølge Kombit sker det for at sikre, at pilotskolernes og projektledernes erfaringer og yderligere ønsker bliver en del af Aula, inden det digitale værktøj bliver rullet ud på landsplan.

På folkeskolerne og i SFO'erne i Lolland Kommune havde de fleste medarbejdere allerede modtaget en introduktion til Aula lokalt på skolerne, så de som planlagt var klar til at tage det i brug efter sommerferien. Så sent som torsdag sidste uge udsendte Lolland Kommune en pressemeddelelse, hvor distriktssouschef i Skole og Dagtilbud Vest og styregruppeformand for Aula-projektet i Lolland Kommune Jesper Neumann udtalte:

- Vi glæder os til den nye platform Aula, som ser ud til at være meget brugervenlig og nem at finde rundt i. Aula bliver den primære kommunikationskanal mellem skole og forældre, så vores forventninger er selvfølgelig også høje. Netop fordi Aula kommer til at være et vigtigt element i medarbejdernes og forældrenes hverdag, har vi både brugt energi på at introducere platformen og på at drøfte forventningerne til, hvordan vi skal kommunikere med hinanden i Aula. Det har vi gjort på alle skolerne, med bestyrelsesformændene, Integrationsrådet og med Fælleselevrådet. Derudover er der sendt materiale ud til skolerne, som de kan bruge til at introducere Aula for forældre og elever.

Men nu skal der ventes yderligere 10 uger.

Til det siger Jesper Neumann:

- Jeg er glad for, at man har opdaget, der var fejl. Jeg synes også, at det er modigt af dem at udsætte det. Hellere det, end at man var gået i gang med et fejlbehæftet system. Men så håber jeg også, at det er køreklar i uge 43. Der var blandt andet nogle bekymringer omkring gå-tider i SFO'en, som ikke fungerede.

Kombit beklager udskydelsen.

- Vi er fuldt beviste om, at kommunernes Aula-projektledere og skolernes mange medarbejdere har knoklet for at blive klar til at tage Aula i brug fra august. Vi kan derfor kun beklage.

Kombit gør opmærksom på, at landets skoler ikke står uden et kommunikationsværktøj efter sommerferien, da skolerne blot fortsætter på SkoleIntra, frem til Aula går i luften i uge 43.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I demokratiets og… 08. november 2019 kl. 12.54

AF: BJARKE ROSENKILDE

Massesugesstion for viderekommende. 06. november 2019 kl. 09.40

AF: POUL HANSEN

At tænke sig.... 05. november 2019 kl. 17.08

AF: JOHN WENNERWALD

Lønnen stikker af 03. november 2019 kl. 21.55

Annonce