cookie-og-privatlivspolitik
Foreningen Peter Freuchen og Naturstyrelsen står bag informationsskiltet, som Otto Paludan fredag satte på plads, og det var et vigtigt "Kodak moment" for medlemmerne.
Foreningen Peter Freuchen og Naturstyrelsen står bag informationsskiltet, som Otto Paludan fredag satte på plads, og det var et vigtigt "Kodak moment" for medlemmerne.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Nyt info-skilt om Freuchen

Sat op på "hans" ø.
09. juni 2019 kl. 08:00 Af Marianne Knudsen

Annonce

ENEHØJE Hvorfor ligger der egentlig en statue, forestillende Peter Freuchen, på Enehøje i Nakskov Fjord?

Det har Foreningen Peter Freuchen og Naturstyrelsen nu gjort sit for at forklare.

Der er fremstillet et informationsskilt om polarforskeren, der boede på Enehøje fra 1926 til 1940, og skiltet blev fredag aften placeret ved John Kørners skulptur og hvalkæbe-portalen på Enehøjes højeste punkt.

Nakskovforeningen arbejder netop for at udbrede kendskabet til Peter Freuchen og for at få et Peter Freuchens Hus i Nakskov, ligesom museet Knud Rasmussens Hus i Hundested.

En fyldt postbåd sejlede med til øen.

- Vi skal prøve at sætte nogle spor efter Peter Freuchen, for han har haft stor tilknytning til Vestlolland. Peters far var fra Nakskov, og hans mor fra Lindelse, og forældrene flyttede til Nykøbing i Frisegade 24, hvor han blev født, fortalte foreningens formand, Otto Paludan.

- Enehøje fik Peter Freuchen i morgengave af sin kone Magda Vang Lauridsen, der var datter af en rig margarinefabrikant, og i den blå smedje på øen skrev Freuchen det margarineblad, der blev til Ude og Hjemme, fortalte Otto Paludan videre.

I de underjordiske toiletter på Axeltorv i Nakskov åbner foreningen snart en lille udstilling om Peter Freuchens liv.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Oprydning efter brystkræftsskandale 13. oktober 2019 kl. 20.51

AF: BJARKE ROSENKILDE

Narrens vise. 10. oktober 2019 kl. 16.29
Nu må Digelauget stoppe vanviddet 09. oktober 2019 kl. 10.42

AF: BJARKE ROSENKILDE

Blåpandet stram udlændinge politik 08. oktober 2019 kl. 15.54

AF: JOHN WENNERWALD

Eget vikarbureau 06. oktober 2019 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

EU og det besværlige demokrati. 02. oktober 2019 kl. 15.47

Annonce