cookie-og-privatlivspolitik
Studerende fra Sosu-skolen i Nykøbing demonstrerer deres evner inden for faget ved skolemesterskabet i Skills i 2019. Fra efteråret søsættes projekt "Vejen til Sosu", der er målrettet østeuropæere i Lolland Kommune.

3

Billeder

Studerende fra Sosu-skolen i Nykøbing demonstrerer deres evner inden for faget ved skolemesterskabet i Skills i 2019. Fra efteråret søsættes projekt "Vejen til Sosu", der er målrettet østeuropæere i Lolland Kommune.
Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Lolland

Nyt projekt viser vejen til sosu-livet

Lolland Kommune og Sosu-skolens nye projekt "Vejen til Sosu" henvender sig til herboende østeuropæere, som skal være med til at komme udfordringen med manglende sosu-assistenter til livs.
18. juni 2021 kl. 09:29 Af Benedicte Lorenzen

LOLLAND Med flere ældre borgere og færre hænder til at tage sig af dem ser Lolland Kommune ind i en udfordring i de kommende år. Udfordringer er heldigvis til for at blive løst, og det forsøger kommunen nu at gøre.

Sammen med Vordingborg Kommune og Sosu-skolen i Nykøbing har de netop præsenteret kursusforløbet "Vejen til Sosu", der henvender sig til herboende østeuropæere:

- Den grundlæggende årsag til at lave "Vejen til Sosu" er, at vi kigger ind i en medarbejdergruppe, hvor vi på relativt kort sigt kan se, at der vil være mange, der går på pension. Hertil kommer, at vi også på Lolland ser ind i de nationale tendenser, som viser, at der vil komme mangel på sosu-hjælpere og sosu-assistenter i hele landet. Det er der allerede, og det vil kun stige de kommende år, forklarer Rasmus Jeppesen, der er chefkonsulent i Lolland Kommune.


Forberedelse til sosu-livet

Tiltaget begynder til efteråret og er et cirka seks måneder langt forforløb, der skal gøre de studerende klogere på livet som social- og sundhedshjælper. Det fortæller lederen af Sosu-skolen i Nykøbing, Steen Frederiksen:

- Man kan sige, at sosu-uddannelsen er den samme, som man giver alle andre. Med "Vejen til Sosu" har vi lavet et forforløb, hvor man får stor viden om, hvordan branchen fungerer. Her kan de studerende komme ud i praktik, og de får danskkurser, ligesom de får kurser i sosu-fag, siger han og tilføjer:

Annonce

- Det er også vigtigt at sige, at de studerende bliver ansat allerede i forforløbet, og det vil sige, at de har en økonomisk sikkerhed, som forhåbentligt kan gøre det attraktivt for dem at vælge sosu-uddannelsen.


Andre er også velkomne

'Vejen til SOSU' er inspireret af erfaringer fra Varde Kommune, hvor de har haft succes med at henvende sig til østeuropæere, der er den gruppe, de har flest boende af i nærområdet. Samme billede tegner sig i Lolland Kommune, som derfor også har rettet fokus mod denne gruppe:

- Det er vigtigt at pointere, at også tosprogede med anden baggrund end Østeuropa er særdeles velkomne til at søge ind på 'Vejen til SOSU'. Vi har dog mange borgere fra Østeuropa, så det giver mening for os at målrette vores kommunikation i den retning, hvor vi blandt andet har afsøgt interessen via medarbejderkendskab og netværk, siger Rasmus Jeppesen.

Håbet er, at tiltaget sikrer Lolland flere uddannede social- og sundhedshjælpere, så der også i fremtiden er varme hænder nok.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

AF: JOHN WENNERWALD

# Me too 04. juli 2021 kl. 22.34

AF: KENNETH WINTHER

Storstrøm Fængsel bløder... 03. juli 2021 kl. 09.56

Annonce

ANNONCE