Annonce
Lolland

Nyt projekt viser vejen til sosu-livet

Studerende fra Sosu-skolen i Nykøbing demonstrerer deres evner inden for faget ved skolemesterskabet i Skills i 2019. Fra efteråret søsættes projekt "Vejen til Sosu", der er målrettet østeuropæere i Lolland Kommune. Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Lolland Kommune og Sosu-skolens nye projekt "Vejen til Sosu" henvender sig til herboende østeuropæere, som skal være med til at komme udfordringen med manglende sosu-assistenter til livs.

LOLLAND Med flere ældre borgere og færre hænder til at tage sig af dem ser Lolland Kommune ind i en udfordring i de kommende år. Udfordringer er heldigvis til for at blive løst, og det forsøger kommunen nu at gøre.

Sammen med Vordingborg Kommune og Sosu-skolen i Nykøbing har de netop præsenteret kursusforløbet "Vejen til Sosu", der henvender sig til herboende østeuropæere:

- Den grundlæggende årsag til at lave "Vejen til Sosu" er, at vi kigger ind i en medarbejdergruppe, hvor vi på relativt kort sigt kan se, at der vil være mange, der går på pension. Hertil kommer, at vi også på Lolland ser ind i de nationale tendenser, som viser, at der vil komme mangel på sosu-hjælpere og sosu-assistenter i hele landet. Det er der allerede, og det vil kun stige de kommende år, forklarer Rasmus Jeppesen, der er chefkonsulent i Lolland Kommune.

Behovet for sosu-assistenter vokser i de kommende år, hvor antallet af ældre stiger i Lolland Kommune. Foto: Anders Knudsen/Arkiv

Forberedelse til sosu-livet

Tiltaget begynder til efteråret og er et cirka seks måneder langt forforløb, der skal gøre de studerende klogere på livet som social- og sundhedshjælper. Det fortæller lederen af Sosu-skolen i Nykøbing, Steen Frederiksen:

- Man kan sige, at sosu-uddannelsen er den samme, som man giver alle andre. Med "Vejen til Sosu" har vi lavet et forforløb, hvor man får stor viden om, hvordan branchen fungerer. Her kan de studerende komme ud i praktik, og de får danskkurser, ligesom de får kurser i sosu-fag, siger han og tilføjer:

- Det er også vigtigt at sige, at de studerende bliver ansat allerede i forforløbet, og det vil sige, at de har en økonomisk sikkerhed, som forhåbentligt kan gøre det attraktivt for dem at vælge sosu-uddannelsen.

Direktøren for Sosu-skolen, Steen Frederiksen, var selv i praktik som sosu-hjælper en enkelt dag sidste år. Foto: Ingrid Riis/Arkiv
Artiklen fortsætter efter annoncen

Andre er også velkomne

'Vejen til SOSU' er inspireret af erfaringer fra Varde Kommune, hvor de har haft succes med at henvende sig til østeuropæere, der er den gruppe, de har flest boende af i nærområdet. Samme billede tegner sig i Lolland Kommune, som derfor også har rettet fokus mod denne gruppe:

- Det er vigtigt at pointere, at også tosprogede med anden baggrund end Østeuropa er særdeles velkomne til at søge ind på 'Vejen til SOSU'. Vi har dog mange borgere fra Østeuropa, så det giver mening for os at målrette vores kommunikation i den retning, hvor vi blandt andet har afsøgt interessen via medarbejderkendskab og netværk, siger Rasmus Jeppesen.

Håbet er, at tiltaget sikrer Lolland flere uddannede social- og sundhedshjælpere, så der også i fremtiden er varme hænder nok.

  • Studerende fra Sosu-skolen i Nykøbing demonstrerer deres evner inden for faget ved skolemesterskabet i Skills i 2019. Fra efteråret søsættes projekt "Vejen til Sosu", der er målrettet østeuropæere i Lolland Kommune. Foto: Ingrid Riis/Arkiv
  • Behovet for sosu-assistenter vokser i de kommende år, hvor antallet af ældre stiger i Lolland Kommune. Foto: Anders Knudsen/Arkiv
  • Direktøren for Sosu-skolen, Steen Frederiksen, var selv i praktik som sosu-hjælper en enkelt dag sidste år. Foto: Ingrid Riis/Arkiv
Annonce
Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

112

Stoppet med slagvåben og pistoler i bilen

Annonce
Annonce
Sport

NFH blev blæst ud af Boxen: Team Esbjerg i særklasse

Gedser

Fanget ved grænsen: Medbragte meget stort, kontant beløb

Falster

For få havde lyst: Nu flytter den til fængslet

Lokal nyt

Godkender økonomisk redningsplan med markant mindre indflydelse

Nykøbing

Imponeret over kulissen: Se, hvad der er skabt på 13 år

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Guldborgsund

Et farvel til bananen?

Nykøbing

Den største nogensinde: Elektrisk stemning og bølge i Boxen

Guldborgsund

Henrik havde svært ved at stå stille, da han så tyren Bjarne

Guldborgsund

- Når sådan et chok rammer, har vi brug for at samles

Sport

Bizar afslutning koster dyrt: Nu er hammeren faldet

Udland

Iran lukker landets største lufthavn efter melding om angreb

Vejret

Weekenden bliver kold men byder på flere solstunder

Nykøbing

Grillede 12 pattegrise før kæmpe-kamp

Sport

2.400 billetter solgt: Storkamp nærmer sig udsolgt

Indland

Ydermure er styrtet sammen i den udbrændte del af Børsen

Annonce
Annonce
112

"Vi ved godt, at der engang imellem sker noget ved banegården"

Lolland

Politiet måtte give fortabt: Nu er påskemysteriet opklaret

Sport

Lokal bokser bliver hovednavn ved professionelt stævne

Guldborgsund

Unikt projekt: Sygehuspatienter kan nu modtage behandling i eget hjem

Guldborgsund

For første gang: Nu kan du gå i dronningens fodspor

112

En person kørt på sygehuset efter sammenstød i trafikken

Lolland

Kommune fik kritik for ventetid: Handleplan skal rette op