cookie-og-privatlivspolitik
Mange turister har også villet til Askø i juli. I dagtimerne sejles der fortsat fra Bandholm, men bestillingsafgangen mandag til torsdag klokken 21.50 fra Kragenæs.
Mange turister har også villet til Askø i juli. I dagtimerne sejles der fortsat fra Bandholm, men bestillingsafgangen mandag til torsdag klokken 21.50 fra Kragenæs.
Foto: Ingrid Riis/Arkiv

Lolland

Øers natberedskab ændret

"Femøsund" klar til udrykning fra Kragenæs.
07. august 2020 kl. 10:48 Af Marianne Knudsen

Annonce

ASKØ/FEMØ/FEJØ Den af byrådet besluttede budgetbesparelse på ø-færgernes natberedskab er nu ført ud i livet.

Der var lagt op til, at ændringen på færgeberedskabet, hvor alle tre færger tidligere lå ved øerne om natten, skulle ske i foråret. Men så kom coronaen.

Ændringen, hvor natberedskabet på Askø- og Fejøfærgerne er sparet væk, og hvor Femøfærgen er klar til udrykning fra Kragenæs for at overføre syge, er trådt i kraft i mandags. "Femøsund" kan anløbe alle tre havne.

Samtidig er sejlplanerne til Askø og Femø ændret. Askøfærgen og Femøfærgen starter nu den daglige sejlads fra henholdsvis Bandholm og Kragenæs. Man kan derfor nu komme til Femø allerede klokken 05, mandag til lørdag.

Øboerne får dog også gener af ændringerne og har protesteret. Eksempelvis sejles aften-bestillingsafgangen til og fra Askø, mandag til torsdag, nu fra Kragenæs - og ikke Bandholm. Der sejles med "Femøsund" fra Kragenæs klokken 21.50 og retur fra Askø til Kragenæs klokken 22.30, og det tager 10 minutter længere.

- Vi ønsker ikke denne ændring i natberedskabet, men nu må vi prøve det af, siger formanden for ø-kontaktudvalget, Anne-Grethe Laursen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: HENNING ABILDGAARD

Liste G 21. september 2020 kl. 21.23

AF: MARTIN WOUTERS

ekstra betalingsiger poul henrik 21. september 2020 kl. 15.13

AF: JOHN WENNERWALD

Kampen om velfærden 20. september 2020 kl. 21.39

AF: MARTIN WOUTERS

er dette rigtigt at man vil… 18. september 2020 kl. 17.07

AF: MARTIN WOUTERS

lindholm ghetto 18. september 2020 kl. 17.00

AF: MARTIN WOUTERS

storstrøms bro 17. september 2020 kl. 13.57

Annonce