cookie-og-privatlivspolitik
Starten på kampen med fjenden kan udløses på tre måder. Som alarmering lydløs, hvor der kommer et opkald på felttelefonen. Alarmering skudråb, hvor fjenden skyder mod beredskabsområdet. Eller alarmering kup, hvor fjenden pludselig står i beredskabsområdet. Hvis det sker, skal alle smide sig på maven, så snart de hører et aftalt kodeord. For tre sekunder efter, at det har lydt, skydes der løs på alt, der står op. 
Men indtil det ene, det andet eller det tredje sker, gælder det om at holde sig årvågen og parat.

8

Billeder

Starten på kampen med fjenden kan udløses på tre måder. Som alarmering lydløs, hvor der kommer et opkald på felttelefonen. Alarmering skudråb, hvor fjenden skyder mod beredskabsområdet. Eller alarmering kup, hvor fjenden pludselig står i beredskabsområdet. Hvis det sker, skal alle smide sig på maven, så snart de hører et aftalt kodeord. For tre sekunder efter, at det har lydt, skydes der løs på alt, der står op. Men indtil det ene, det andet eller det tredje sker, gælder det om at holde sig årvågen og parat.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Øvelse: Falsk vaccine i omløb

Hjemmeværnskompagni Vestlolland holdt i lørdags endags-øvelse og træning i Lindelse Skov.
23. november 2020 kl. 17:40 Af Rikke Folm Berg

Annonce

LOLLAND Vi har aftalt pickup klokken 12.00 på græsarealet ned mod vandet i Lindelse. Det blæser 13 m/s med vindstød på 18 m/s. Himlen er i gråtoner, træernes næsten nøgne grene vipper, vandet er urolig.

Jeg hiver hætten på min dynejakke op om ørene og strammer uldhalstørklædet tættere om halsen. Fotografen trumfer mig i velvalgt udstyr og hiver en termodragt ud fra bagagerummet, som han hurtigt hopper i.

Vi står lidt og venter, så kommer en brungrøn persontransport kørende ud fra skoven. "Hjemmeværnet" står der på siden, efterfulgt af et "HJV" under en krone.

Ud springer delingsfører og løjtnant af rang, Jimmi Hansen, og byder pressen velkommen, skyder døren til passagersæderne bagi til side, og ind springer vi, hvorefter vi kører ind i skoven.

Vi parkerer et stykke inde, fortsætter til fods, og efter omkring 50 meter siger Jimmi Hansen pludselig i sin walkie-talkie:

- 1-8 her 1-9.

Det viser sig, at han melder sin ankomst til den hjemmeværnsmand, som jeg først efter lidt tid får øje på. Han ligger fladt på maven iført camouflageuniform med et gevær pegende direkte på mig.

Jeg skifter uvilkårligt vægten frem og tilbage mellem højre og venstre gummistøvle, klar til, ja, jeg ved ikke hvad, at tage benene på nakken velsagtens.

Til højre og venstre for ham opdager jeg nu også udspændte bivuakduge over bunker af grej samt markering af nærforsvarshuller.

Vi er fremme ved det såkaldte beredskabsområde, kaldet BSO'en, som i alt 10 hjemmeværnsfolk, syv mænd og tre kvinder, er i gang med at færdigetablere. Når det er sket, kan alt ske.

- Vi har fået at vide, at fjenden kan komme derfra, siger Jimmi Hansen og peger i retning væk fra BSO'en.

Derefter skitserer han øvelsen. Den går ud på, at fjenden er i gang med at sende en falsk coronavaccine i omløb, som gør folk syge i stedet for immune overfor virus. Fjenden skal derfor holdes væk fra Lolland, oplyser delingsføreren.

Forud for øvelsen er der gennem pressen blevet advaret om, at "der vil forekomme skydning med løs ammunition fra håndvåben og anvendelse af hvidt signallys". 

Men indtil videre er der ro i BSO'en. Der bliver kogt vand over blus, ledningen til felttelefonen bliver placeret over hovedhøjde, så ingen skvatter i den, spor i jorden markeret med strimler, så det er muligt at færdes i lejren uden lyskilder, når det bliver mørkt.

Jimmi Hansen oplyser, at skovstykket til hjemmeværnets øvelse er udlånt af herregården Nakskov Ladegaard, og at politiet selvfølgelig altid er underrettet.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce