cookie-og-privatlivspolitik
At komme først over startlinjen - efter at have siddet på grund ved Nakskov Sejlklub - er jo et godt udgangspunkt for en kapsejlads. Onsevigholdet sejler med sejlnummer 578 og træner med ved Nakskov Sejlklubs onsdagskapsejladser.

2

Billeder

At komme først over startlinjen - efter at have siddet på grund ved Nakskov Sejlklub - er jo et godt udgangspunkt for en kapsejlads. Onsevigholdet sejler med sejlnummer 578 og træner med ved Nakskov Sejlklubs onsdagskapsejladser.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Onsevig vært for et DM

Det er i år præcis 40 år siden, at Onsevig Sejlklub sidst var vært ved et danmarksmesterskab i sejlads.
20. juni 2021 kl. 14:41 Af Marianne Knudsen

ONSEVIG I sidste uge skød Danmarks Idrætsforbund startpistolen af for, at Onsevig Sejlklub i sommer - trods corona-restriktioner - kan afvikle DM for H-både.

Klubben og havnen er vært for danmarksmesterskabet, der sejles 8.-10. juli. Der forventes deltagelse af 25 til 35 danske H-både og deltagere fra det øvrige Norden og Tyskland, siger Onsevig Sejlklubs formand, Peter Dan Petersen.

Overblikket får klubben 1. juli, hvor tilmeldingsfristen er slut.

Sidste år, hvor DM'et måtte aflyses på grund af corona, havde klubben - udover tilmeldte danske både - også tilsagn fra Holland, Norge, Sverige og Finland og en enkelt italiensk besætning.

Det er i år præcis 40 år siden, at Onsevig Sejlklub sidst var vært for et DM i sejlads, så i klubben er begejstringen stor - også selvom værtskabet byder på store arbejdsopgaver. I 1981 blev der i Onsevig holdt danmarksmesterskab for piratjoller med 54 deltagende både.

Annonce

Peter Dan Petersen kæmper selv med om mesterskabet i sin H-båd, Tøsen, med gasterne Bjarne Christoffersen og Robert Sørensen. Derudover stiller besætninger på fire H-både fra Nakskov Sejlklub også op, og de træner alle ved Nakskov Sejlklubs kapsejladser.

Peter Dan Petersen ser dog frem til, at der skal konkurreres udfor hjørnet af Nordvestlolland i Langelandsbælt og Smålandsfarvandet:

- Der kan være lidt bølger, hvilket vi glæder os til. Det er jo et af de steder i de indre danske farvande, hvor det blæser mest. Det var også derfor, at vi fik Danmarks første havvindmøllepark der, minder skipper på onsevigbåden om.

Til spørgsmålet, om den lille havn og kredsen af frivillige også kan klar en megaevent mere, DM i Fladfisk, i år, svarer Peter Dan Petersen undvigende:

- Folk har skrevet til mig lige siden sidst i 2019.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: RANDI HANSEN

Madfællesskab 28. september 2021 kl. 16.21

AF: JOHNNY BØGVAD

Kommentar til jeres indlæg… 28. september 2021 kl. 16.19

AF: JOHN STÆVNGAARD

Historisk øjeblik venter! 27. september 2021 kl. 11.47

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

Annonce

ANNONCE