cookie-og-privatlivspolitik
Det er ikke en Brian-liste, understreger Brian Hansen om den nye Nakskov Listen: - Jeg er blot talsmand i øjeblikket.
Det er ikke en Brian-liste, understreger Brian Hansen om den nye Nakskov Listen: - Jeg er blot talsmand i øjeblikket.
Foto: Anders Knudsen

Lolland

Otte kandidater klar

Ny liste til kommunalvalget kalder sig Nakskov Listen.
12. september 2021 kl. 14:00 Af Marianne Knudsen

VESTLOLLAND - Vi stiller op, og det bliver med over 10 kandidater, fortæller Brian Hansen, der er brudt ud af Lokallisten Lolland og nu er medstifter af en ny liste til kommunalvalget: Nakskov Listen.

Også Lokallisten Lollands næstformand, Remzi Grepi, har sagt farvel til listen - men for helt at gå ud af politik korrigerer Brian Hansen oplysningerne i avisen i tirsdags om bruddet.

De to tidligere bestyrelsesmedlemmer i Lokallisten Lolland, Per Rasmussen og Leane Johansen, har ligeledes forladt deres tidligere, kommunalpolitiske ståsted for at slutte op om Nakskov Listen, og det sker på grund af uoverensstemmelser, oplyser Brian Hansen.

Han tilføjer, at den nye liste ikke er en Brian-liste, men at han i øjeblikket er talsmand for de andre og hjælper med det praktiske, så Nakskov Listen kan stille op.


En stemme fra Vestlolland

På sin nye facebookside skriver Nakskov Listen, at listen består af tidligere medlemmer fra anden lokalliste samt nye folk, som ikke har været i politik før. "Vi har medlemmer fra Nakskov, Rudbjerg og Højreby, og håber på at finde nogle fra Ravnsborg også. Nogle navne bliver offentliggjort nu, andre senere."

Annonce

"Nakskov Listen vil først og fremmest kæmpe for de gamle Nakskov, Rudbjerg, Ravnsborg og Højreby kommuner, dels fordi vi kommer herfra, men også fordi at vi føler, at der mangler en stemme, som vil kæmpe for vores område," lyder det videre.

Eksempelvis er der intet tilbage i den tidligere Rudbjerg Kommune nu, nævner Brian Hansen, der tilføjer, at Nakskov Listen glæder sig til at prøve at gøre en forskel.

"Dette er ikke ensbetydende med, at vi ikke vil resten af Lolland, det vil vi gerne. Alle sager som gavner vores landsdel, støtter vi, men Midtlolland har haft vind i sejlene længe og der sker mange ting i området. Det samme kan vi ikke sige om Vestlolland. Der er ting i støbeskeen, men det er ikke udmøntet endnu."


Otte vigtige punkter

Et partiprogram er selvsagt ikke klar endnu, men Nakskov Listen oplister otte punkter, som er vigtige for kandidaterne: 1. Nu er det Vestlollands tur. 2. Stop for afvikling, ja til udvikling. 3. Styrk den lokale turisme. 4. Vindmøller kun på havet. 5. Bevar og styrk vores lokale uddannelsescenter. 6. Flere grønne busser og de må gerne være gratis. 7. Fokus på at få de unge til at tage en håndværkeruddannelse. 8. Mange ældre får ikke den hjælp de har brug for, stop minut-tyranniet.

På Facebook skriver Nakskov Listen, at den stiller med mange nye, uprøvede kræfter, da de tror på nytænkning og ikke på, at det skal være de samme ansigter, som sidder i byrådet år efter år.

Annonce

Åben opstillingsliste

Opstillingslisten er stadigvæk åben, så man kan kontakte listen, hvis man har en politiker i maven.

Kandidaterne er, nævnt i vilkårlig rækkefølge: Rene Marquardt Frederiksen, Mads Bach Petersen, Casper Nicholas Schrøder Blume, Per Rasmussen, Lene Christiansen, Anders Madsen, Leane Lønne Siv Johansen og Brian Hansen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE