cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lolland

Overskridelser på budget

Ældreudvalgets regnskab er overskredet med mange millioner.
06. november 2019 kl. 19:10 Af Peter Gade

Annonce

Da man på novembermødet i ældre- og sundhedsudvalget i Lolland Kommune nåede frem til punktet "regnskab for tredje kvartal af 2019", stod det klart for enhver, hvorfor Lolland Byråd lige har vedtaget et budget, hvor der skal overføres 30 millioner kroner ekstra til netop ældreudvalget.

Der var overskridelser på rigtig mange poster, som man umuligt kan nå at spare sig ud af så sent på året.

Bare for at tage nogle eksempler så kunne man se, at der var en overskridelse på 1,7 millioner kroner på vedligehold af de biler, som hjemmehjælperne kører rundt i. En udgift, det er svært lige at lave om på. Det samme gælder ekstra 600.000 kroner til ekstra regninger til bygningsvedligeholdelse.

På posten for hjælpemidler til kronisk syge som diabetes og stomi lå udgifterne på samme niveau som sidste år, og det burde være godt. Men det er det ikke, fordi posten har været underbudgetteret i flere år, så der bliver her et merforbrug på 3,5 millioner kroner.

At der er ekstraudgifter til de nye akutstuer på Møllecentret, er dog ingen overraskelse. Det vidste man godt.

En af udvalgets helt stor poster er hjemmehjælp til borgere i eget hjem, og her har det igen vist sig, at det har været umuligt at holde uændret forbrug, da der er flere ældre, som er blevet bevilget flere timer til personlig og praktisk hjælp, fordi de er dårligere til at klare sig selv. Merforbruget på grund af flere hjemmehjælpstimer lyder på 9,1 million kroner.

Der er et lille positivt tegn at se på posten "borgere på andre kommuners plejepladser". Her har der været en stigning i flere år, men den ser nu ud til at blive udjævnet.

På bundlinjen blev resultatet af kvartalet et merforbrug på 36 millioner kroner, så man beder økonomiudvalget og byrådet om en tillægsbevilling.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

ønsker flere oplysninger… 18. november 2019 kl. 08.29

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel til en kæmpe 17. november 2019 kl. 20.55

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hvor bor de blå? 17. november 2019 kl. 00.39

AF: BJARKE ROSENKILDE

I den store xenofob Georg… 16. november 2019 kl. 12.40

AF: JOHN WENNERWALD

Råstofferne forsvinder 10. november 2019 kl. 21.48

AF: BJARKE ROSENKILDE

Medier og logik 10. november 2019 kl. 10.39

Annonce