cookie-og-privatlivspolitik

2

Billeder

Victor kender Thomas Løvhøj som faren til Victors bedste ven. Men til en fodboldkamp var det Thomas' viden som paramediciner hos Falck, der reddede Victors liv, da han fik hjertestop efter at være blevet ramt af en bold i brystet.
Foto: Falck

Lolland

Paramedicineren Thomas reddede Victors liv

Sophus Falcks Mindelegat uddelt til paramediciner i Maribo.
21. oktober 2021 kl. 21:20 Af Birgitta Andersen

MARIBO Mandag 4. oktober var en festdag på Falck-stationen i Maribo. Avanceret paramediciner Thomas Løvhøj, der arbejder på stationen, fik overrakt Sophus Falcks Mindelegat.

Historien bag overrækkelsen fandt sted lørdag 22. august 2020. Thomas Løvhøj var til fodboldstævne på Døllefjelde Stadion med sin søn og sønnens bedste ven Victor.

Men pludselig rammes Victor hårdt i brystet af en bold og falder om på græsset. Og så træder paramedicineren til. Thomas reagerer lynhurtigt og løber hen til Victor, der er helt hvid i ansigtet - og hverken har vejrtrækning eller puls. Victor har hjertestop.

Thomas Løvhøj sikrer, at der bliver ringet 1-1-2, og begynder at yde førstehjælp på sønnens ven. Fem gange indblæsninger, intet sker, fem gange indblæsninger, intet sker, så 15 tryk på brystkassen fulgt af fem indblæsninger ... og så begynder Victor at trække vejret igen.

Da ambulancen med Thomas' kollegaer ankommer, giver han dem en hurtig overlevering og hjælper med at få klargjort Victor til transporten. Thomas hopper derpå med i ambulancen og følger Victor hele vejen til sygehuset.

Annonce

Thomas ringer også til Victors forældre, så de kan være på Nykøbing Sygehus, da ambulancen ankommer.

- Det var voldsomt. Sådan en besked kommer man sig aldrig helt over som forælder, fortæller Victors mor Kim.

Hun kan fortælle, at Victor har det rigtig godt i dag.

- Han spiller fodbold igen og er bare en glad og sund dreng. Alle undersøgelser har vist, at der ikke er noget galt. Han er blevet ramt meget hårdt af bolden lige i det forkerte øjeblik mellem to hjerteslag. Lægerne på Rigshospitalet sagde, at de aldrig har set det ske før for et barn i Danmark, fortæller hun om ulykken.

Hun og Victors far Kent kender Thomas ganske godt i forvejen, da han jo er far til Victors bedste ven. De to drenge går også i klasse sammen.

Annonce

- Vi skylder ham vores liv. Det er blevet noget helt særligt, der binder den klasse sammen for altid, fortæller hun.

Også til overrækkelsen af Sophus Falcks Mindelegat fik Thomas' indsats rosende ord med på vejen.

- I Falck forventes alle at udføre et ekstraordinært arbejde, uden at det som sådan omtales som heroisk. Men i tilfælde som dette, hvor Thomas handler helt efter Falcks værdier i en situation, hvor der er liv på spil, er vi glade for at kunne anerkende den flotte indsats, sagde operativ leder i Falck Martin Balsløv i sin tale.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Fejø skole står til lukning 07. december 2021 kl. 22.38

AF: PER HØYEM

Folketidende er i vinter dvale. 06. december 2021 kl. 12.15

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen har… 06. december 2021 kl. 12.04

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

Annonce

ANNONCE