cookie-og-privatlivspolitik
Leo Christensen (til højre) fra Lokallisten Lolland har fået besked om, at hans politianmeldelse af Lolland Kommune er afvist. Det er borgmester Holger Schou Rasmussen (til venstre) fra Socialdemokratiet ganske tilfreds med.
Leo Christensen (til højre) fra Lokallisten Lolland har fået besked om, at hans politianmeldelse af Lolland Kommune er afvist. Det er borgmester Holger Schou Rasmussen (til venstre) fra Socialdemokratiet ganske tilfreds med.
Foto: Anders Knudsen/arkiv

Lolland

Politianmeldelse afvist men Leo genanmelder

Byrådsmedlem vil anmelde kommune for mandatsvig og bedrageri.
09. juli 2020 kl. 06:11 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND Ved byrådsmødet i juni afslørede byrådsmedlem for Lokallisten Lolland Leo Christensen, at han ville anmelde kommunen til politiet i forbindelse med en sag om underbetaling på fritvalgsområdet inden for ældre- og sundhedsplejen.

Specialanklager Søren Jensen fra advokaturen for specielle sager hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har nu meddelt, at han ikke agter at iværksætte en efterforskning.

"Begrundelsen for min afgørelse er, at en overtrædelse servicelovens 92, stk. 5 ikke er strafbelagt (...). Jeg har således ikke fundet grundlag for at vurdere nærmere, om der eventuelt måtte foreligge en overtrædelse af servicelovens § 92, stk. 5", skriver han.

- Det overrasker mig ikke. Og det er fuldstændig rigtigt, at man ikke kan straffes. Men jeg fortalte, hvad der er rammerne for lovovertrædelsen, og så gik jeg ud fra, at politiet selv kunne regne ud, hvor de skulle kigge, siger Leo Christensen, der absolut ikke har tænkt sig at lade sagen ligge.

- Jeg genanmelder. Denne gang inden for straffelovens §279-280, der handler om mandatsvig og bedrageri, siger han, der mener at have fundet "nye beviser" i form af et andet firma, der i hans optik også er blevet underbetalt af kommunen.

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) er tilfreds med, at anmeldelsen er blevet afvist af politiet.

- Jeg har hele tiden sagt, at der ikke er fugls føde på den sag. Det drejer sig om tilpasning af takster på fritvalgsområdet. Det er helt normalt at gøre det. Jeg kan ikke se, at der skulle være noget ulovligt i det. Og sådan vurderer politiet også sagen, siger han.

Borgmesteren bekræfter, at sagen drejer sig om betaling på fritvalgsområdet. Altså kommunens aftaler med de private firmaer, der leverer pleje ud over kommunens eget tilbud. P.t. er firmaet Lev-Vel eneste reelle leverandør på området.

Med hensyn til den nye anmeldelse siger borgmesteren:

- Jeg har fuldstændig ro i maven. Men jeg synes, det her er noget pjat. Hvis nogen af disse firmaer er blevet bedraget, hvorfor anmelder de så ikke selv kommunen til politiet? Og hvem skulle have begået bedrageri? Hvem har puttet noget i egne lommer? Der står jeg altså helt af.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce