cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Jan Knudsen

Lolland

Politianmelder kommunen

Byrådsmedlem giver sig ikke i sagen om kommunens kontrakter
26. juni 2020 kl. 20:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND På byrådsmødet i Lolland Kommune, der blev afholdt på Hotel Søpark Maribo torsdag aften, strømmede der kold luft gennem mødelokalet trods sommervarmen udenfor.

Da byrådet kom til regnskabet 2019, rejste Lokallisten Lollands byrådsmedlem Leo Christensen sig op og fortalte, at han ikke kunne stemme for regnskabet.

På byrådsmødet i april holdt Leo Christensen et længere indlæg om, at han har beviser for, at kommunens embedsværk bevidst har fortiet problemer med underbetaling på en kontrakt med en storleverandør. At han ikke ville nævne storleverandørens navn, skulle ifølge Leo Christensen skyldes, at han som byrådsmedlem er pålagt tavshedspligt.

Et godt bud, ud fra de opgivne oplysninger, er, at der er tale om kontrakten med plejeleverandøren Lev-Vel.

På gårsdagens byrådsmøde eskalerede Leo Christensen sagen.

- Man kan reagere på mistanke om ulovlige forhold ved at orientere borgmesteren eller formand og direktøren på det forvaltningsområde, sagen hører inde under. Man har også mulighed for at orientere kommunalbestyrelsesmødet. Jeg har gjort det hele... alle fire ting, sagde Leo Christensen, der undrede sig over, at ingen havde reageret.

- Borgmesteren har skrevet til mig, at han ikke vil foretage sig yderligere, og at jeg kan anmelde min indsigelse til Ankestyrelsen eller politiet. Så det sker! På mandag anmeldes kommunen til politiet, og så vil de håndtere de kriminalretlige aspekter. Senere må Ankestyrelsen håndtere de afvigelser, der kommer ind under anden lovgivning, buldrede han.

Han fortalte, at anmeldelserne absolut ikke sker med hans gode vilje.

- Jeg beklager, at det er kommet så vidt. Men jeg er sikker på, at de borgere, der har fulgt denne sag i Folketidende, vil give mig ret i, at magtarrogance ikke er for stærkt et ord at arbejde med, sagde Leo Christensen, der påpegede, at i en tid, hvor der er meget at gøre, har byrådet "ikke plads til politiske overgreb".

Leo Christensen meddelte, at Lokallisten Lolland ikke godkendte regnskabet.


Borgmester står af

Borgmester Holger Schou Rasmussen (S) tog dernæst ordet.

- Som Leo siger, så er der rigtig mange ting, vi skal her i kommunen. Vi skal tage os af Femern og de muligheder, der er her. Men nu skal vi også tage os af politianmeldelser... Det gør vi så. Det er det, man har ret til som byrådsmedlem, hvis man synes, det er det, der er nødvendigt.

- Jeg kan kun sige, at Ældre og Sundhed har behandlet den her sag rigtig mange gange. De har ikke fundet anledning til mistanke om ulovligheder. Økonomiudvalget har kigget på den her sag. Vi har ikke fundet anledning til mistanke om ulovligheder.

- Som borgmester står jeg af, når man siger, at der sker ulovligheder, men revisionsselskabet ikke ser det. Samtidig har man fået tilbud om, at man kunne sende sine spørgsmål til revisionsselskabet. Men i stedet vælger man at sende dem til Folketidende... Det er trods alt ikke dem, der tager stilling til sådan nogle spørgsmål, sagde Holger Schou Rasmussen, der tog politianmeldelsen til efterretning.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LINDA SOMMER

Varme i en kold tid 17. januar 2021 kl. 20.42

AF: JOHN WENNERWALD

Rigsret? Selvfølgelig 17. januar 2021 kl. 20.16

AF: JENS E NIELSEN

varme i sakskøbing 16. januar 2021 kl. 20.36

AF: LINDA SOMMER

Moralsk støtte til Rødby og… 14. januar 2021 kl. 20.44

AF: LINDA SOMMER

Kapacitetstilpasning i dagtilbud 12. januar 2021 kl. 20.39

AF: JOHN WENNERWALD

Fire skræmmende år 10. januar 2021 kl. 21.38

Annonce