cookie-og-privatlivspolitik
Det kan være helt magisk at synge med i et kor i Maribo Domkirke, der er bygget til korsang.
Det kan være helt magisk at synge med i et kor i Maribo Domkirke, der er bygget til korsang.
Foto: Arkiv

Lolland

Prøver atter at starte et pigekor op i domkirken

Organistassistent søger unge piger til nyt pigekor i Maribo Domkirke.
11. september 2021 kl. 08:01 Af Birgitta Andersen

MARIBO Det er forsøgt før, hvor det gik lidt i sig selv. Men nu prøver Maribo Domkirkes nye organistassistent Kristina Avakian igen at oprette et pigekor. Kristina har selv sunget i Roskilde Domkirkes pigekor.

- Der er mange børnefamilier, der kommer til i disse år, og de kommer også i kirken. Der er bare noget smukt ved at høre de unge stemmer. Men det er også for pigernes skyld. De får et frirum, hvor de kan være sammen med andre børn på en anden måde end i skolen, siger hun.

Det er meningen, at koret med tiden skal give koncerter og synge ved eksempelvis børnegudstjenester, natkirke, lysgudstjenester, lucia og jul.

At det er et pige-kor, der startes op, skyldes blandt andet stemmerne. Koret bliver for aldersgruppen 11 til 18 år, og her sker der noget med drenges stemmer.

- Nu har jeg selv sunget i pigekor. Derfor var det naturligt for mig at lave et pigekor. Der er noget meget fint over de helt unge pigestemmer, jeg gerne vil arbejde med, siger Avakian.

Annonce

Man behøver ikke komme fra en religiøs baggrund eller være stjernesanger for at være med i pigekoret.

- Alle kan synge, tænker jeg. Så man kan sagtens være med, selv om man måske ikke kommer fra en musikalsk baggrund. Det er jo det, man skal lære.

Pigerne i koret får en basal teoretisk musikviden som nodekendskab og sangteknik. Det er meningen, at koret skal synge flerstemmigt - fordelt på sopraner og alter.

Genren bliver en blanding af klassisk kormusik, danske sange og noget rytmisk - men ikke for poppet, da det skal passe til et kirkerum. Og måske kan pigekoret med tiden også synge sammen med andre kor i opførelser af de helt store værker, som giver gåsehud.

- Jeg husker selv, da vi var med til at opføre Mozarts Requiem i Roskilde Domkirke med de voksne kor. Det var en vild oplevelse, siger hun.

Annonce

Første kor-gang er næste lørdag, og der vil blive holdt en slags optagelsesprøve. Men det skal man ikke være nervøs for.

- Det er mere for at se, hvor stemmen er henne udviklingsmæssigt, siger Avakian.

Tilmelding på www.maribodomkirke.dk. Spørgsmål sendes til Kristina_avakian@hotmail.dk.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Farvel Mutti 26. september 2021 kl. 23.05

AF: MOGENS H CHRISTENSEN

Borgmesteren er nede 24. september 2021 kl. 13.46

AF: TOM AHLQVIST

Vi skal værne om vores kulturarv: 21. september 2021 kl. 22.13

AF: DITTE RUST

Spoiler: Poolhusene i… 21. september 2021 kl. 12.35

AF: JOHN WENNERWALD

Klar til valget 19. september 2021 kl. 22.41

AF: LINDA SOMMER

Alle kan noget 18. september 2021 kl. 16.47

Annonce

ANNONCE