cookie-og-privatlivspolitik
Her hvor Sædingevej krydser Kirkenorsløbet, er det tydeligt at se effekten af pumpernes arbejde: Oversvømmelserne svinder ind.
Her hvor Sædingevej krydser Kirkenorsløbet, er det tydeligt at se effekten af pumpernes arbejde: Oversvømmelserne svinder ind.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Pumperne kom på arbejde

Pumpestationer har i den forløbne uge arbejdet på højtryk. I Kramnitze er der fra sidste mandag og en uge frem målt 71,5 millimeter regn.
18. februar 2020 kl. 19:38 Af John Karlsen

Annonce

SYDLOLLAND Pumperne har i den seneste uge haft ekstraordinært meget at se til på egnens pumpestationer. Således er der ved pumpestationen i Kramnitze målt 71,5 millimeter regn fra sidste mandag og en uge frem. Klimanormalen (1981-2010) tilsiger for landet som helhed et samlet nedbør i februar på 48 millimeter.

Specielt onsdag var slem med omkring 29 millimeter regn ved Kramnitze.

- Vi har pumpet nonstop siden sidste mandag, fortæller driftleder Allan Møller, Det lollandske Digelag, om situationen på pumpestationen i Kramnitze. Her er det samlede opland omkring 200 kvadratkilometer.

Alle fire pumper har været i gang fra mandag indtil lørdag morgen. Under det hårde arbejde har vinduerne i pumpestationen stået åbne, så det kunne hjælpe med til at køle motorerne ned under deres hårde arbejde.

Effekten af de fire pumpers ydelse på 20 kubikmeter i sekundet er synlig i landskabet: De store oversvømmelser i oplandet fortager sig, og fra i går er det kun de to af pumperne, der er i drift.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Efterslæbet bliver stort 05. april 2020 kl. 21.11

AF: STEFFEN BJØRNSGAARD BAGGER

En folkelig sammenslutning 05. april 2020 kl. 19.36

AF: CARSTEN ANDERSEN

Nakskov kan ikke få hænderne ned 03. april 2020 kl. 16.44

AF: BIRGITT BJERRE

Cykelstier langs Sundruten… 01. april 2020 kl. 09.50

AF: BJARKE ROSENKILDE

Hjernevask, medierne,… 31. marts 2020 kl. 23.30

AF: JOHN WENNERWALD

Solidaritet når regningen kommer 29. marts 2020 kl. 20.35

Annonce