Annonce
Lolland

Rassi er død

Jørgen Rassi Rasmussen sad i byrådet i flere omgange. I 2017 blev han valgt ind for Socialdemokratiet. Foto: Jan Knudsen/arkiv

Byrådskollegaer i chok over Jørgen Rassi Rasmussens død.

NAKSKOV Byrådsmedlem Jørgen Rasmussen (S) - af de fleste bedst kendt som "Rassi" - er afgået ved døden i en alder af blot 62 år.

Rassi blev indlagt i efteråret og gik derfor glip af valgkampen, hvor den erfarne politiker og ildsjæl ellers ville have været en fisk i vandet. Men debatten blev fulgt fra sygesengen, og læserbreve blev forfattet om mærkesagerne - blandt andet en Hal 2 i Nakskov.

Han opnåede ikke genvalg ved valget i november. Men han glædede sig over at være hjemme i lejligheden i Nakskov igen og til snart at skulle arbejde videre for sin by i sine mange frivillige indsatser. Men sådan ville coronaen det ikke.

Tilbage står familie, venner, kollegaer og mange nakskovitter med en stor følelse af tab.

- Han efterlader et kæmpe tomrum. Han var et godt og bundreelt menneske. Et stort træ er faldet, siger en af Rassis nærmeste venner, byrådskollegaen Thomas Østergaard (S).

Dødsfaldet har sendt chokbølger gennem hele byrådet - ikke mindst gennem Socialdemokratiet, der, med Gert Mortensen og Ole Marqweis' dødsfald tidligere i denne byrådsperiode har været hårdt ramt.

- Det her gør mig rigtig ondt. Jeg har kendt Rassi i mange år. Vi var i byrådet sammen i flere perioder, og det var mig, der opfordrede ham til at vende tilbage til Socialdemokratiet (fra SF, red.) og stille op for fire år siden. Det er jeg rigtig glad for, at jeg fik lov til at opleve, siger borgmester Holger Schou Rasmussen (S).

- Han var på mange måder en rolig og samlende figur i partiet og i byrådet. Jah, han var bare ... Rassi. Han var altid god til at sprede en afslappet stemning selv under de svære sager, hvor bølgerne kunne gå højt.

- Der var ingen sure miner, når Rassi var iblandt os. Han kunne altid lige stoppe balladen ved at sige: "Ja, så er det heller ikke værre. Nu holder vi en lille fest", mindes borgmesteren, der beskriver Rassi som "en af dem, der holdt mest sammen på og kæmpede hårdest for Nakskov".

Det billede genkender vennen og partikammeraten Thomas Østergaard.

- Han var nakskovit med stort N. Rassi var et menneske, som brugte så meget energi på så mange andre end lige ham selv. Hvad han ikke har lavet igennem årtierne - blandt andet for Nakskov Boldklub, hvor han var uundværlig for deres børn og unge-afdeling. I det hele taget var ungdomsarbejdet noget, der lå ham meget på sinde, fortæller han om Rassi, der dagligt arbejdede for hjertesagen som pædagog i Ung Lolland.

Fritiden blev brugt på politik og frivilligt arbejde.

- Han tænkte på alle andre. Han holdt blandt andet jul i Frelsens Hær, hvor han lavede andesteg til dem, der ikke havde andre steder at tage hen juleaften, siger Thomas Østergaard, der har kendt Rassi i mere end 30 år.

- Da vi lærte hinanden at kende, var vi rygende uvenner. Han kunne godt blive rigtig gal. Men aldrig ret lang tid ad gangen. Hvis han synes, du var en klovn, sagde han det til dig. Vi blev de bedste venner, og jeg vil altid være taknemmelig for alt det, han har gjort for mig. Vi har haft sindssygt mange gode timer sammen, hvor vi har drøftet alt fra fodbold over politik til børneopdragelse. Jeg vil savne ham ... helt vildt.

  • Jørgen Rassi Rasmussen sad i byrådet i flere omgange. I 2017 blev han valgt ind for Socialdemokratiet. Foto: Jan Knudsen/arkiv
Annonce
112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Annonce
Annonce
Maribo

Sygdomsforløb satte gang i butiksdrøm: Nu har han slået døren op

Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

112

Område ved fjord afspærret efter fund i vandet

Indland

Vil du også gøre det? Seks ud af 10 vil sætte hveder på bordet

Guldborgsund

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere