cookie-og-privatlivspolitik
Står det til regeringen, skal der et nyt skilt op ved Nakskov Sundhedscenter - det skal have status af nærhospital, mener Socialdemokratiet.
Står det til regeringen, skal der et nyt skilt op ved Nakskov Sundhedscenter - det skal have status af nærhospital, mener Socialdemokratiet.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Regeringen foreslår nærhospital i Nakskov

Onsdag morgen præsenterer regeringen et stort "nærheds-udspil", der blandt andet handler om sundhedsvæsnet
26. oktober 2021 kl. 23:39 Af David Arnholm

NAKSKOV Står det til regeringen, skal der oprettes op 20 nærhospitaler rundt om i landet, og Socialdemokratiet spiller selv ud med 13 byer, hvor det kan være relevant.

Med på listen er Nakskov, erfarer Folketidende. Det betyder, at regeringen ønsker at opgradere Nakskov Sundhedscenter.

I praksis vil den lokale kommune og den lokale region - altså Lolland Kommune og Region Sjælland - sammen skulle søge om opgraderingen af sundhedshuset. Og regeringen vil så afsætte en pulje på op til fire milliarder kroner til at realisere planerne rundt om i landet.

Nærhospitalerne skal være forbundet med akutsygehuse - i Nakskovs tilfælde sygehuset i Nykøbing - og skal så tilbyde dele af den behandling, der i dag foregår på sygehuset i Nykøbing, og som kan rykkes tættere på uden tab af faglig kvalitet.

Målgruppen for de nye nærhospitaler kan for eksempel være:

Annonce

o Patienter med behov for ukompliceret diagnostik såsom røntgenbilleder, blodprøver eller EKG, der for eksempel er bestilt af egen læge eller forud for hospitalsbesøg.

o Patienter med kroniske sygdomme såsom type 2-diabetes, KOL eller hjertekarsygdom, der går til kontrolbesøg på sygehuset.

o Ældre medicinske patienter kan i visse tilfælde modtage ambulant udredning og behandling for ukompliceret medicinsk sygdom samt opfølgning efter indlæggelse.

På nærhospitaler skal borgere også kunne finde kommunale sundhedstilbud og praktiserende læger.

I Nakskov kan man allerede i dag få taget blodprøver og blive scannet, ligesom der er et medicinsk ambulatorium og praktiserende læger i form af regionsklinikken. Hvad en opgradering til nærhospital helt præcist vil betyde er derfor et åbent spørgsmål.

Annonce

­

Læs meget mere om regeringens udspil i Folketidende onsdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: LISE-LOTTE MOTYKA

Dagens Buket 24. november 2021 kl. 14.38

AF: MICHAEL SKOVBON

Hallo Folketidende!!!! 17. november 2021 kl. 11.59

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen vil… 16. november 2021 kl. 01.15

AF: JONAS SYLVESTER KASPERSEN

CO2 pris forklaret for Konservative 15. november 2021 kl. 16.12

AF: CHRIS MCKAY

Aftenskole ånder lettet op.… 15. november 2021 kl. 15.06

AF: MICHAEL SKOVBON

Er der en voksen til stede??? 15. november 2021 kl. 13.37

Annonce

ANNONCE