cookie-og-privatlivspolitik
For blot en uge siden var Astrid Krag på Fejø. Nu har Holger Schou Rasmussen besøgt hende på Christiansborg for at tale Lollands sag i forbindelse med sagen om Frederiksberg og Gentoftes del af befolkningstilbagegangspuljen.
Foto: Claus Hansen, arkivfoto

Lolland

Regner med hjælp fra minister

Lolland har bedt om ekstra penge for at få budgettet for 2020 til at hænge sammen.
21. september 2019 kl. 07:50 Af Birgitta Andersen

Annonce

LOLLAND - De gav ikke noget løfte. Men jeg tror, de erkender de udfordringer, Lolland står med, og at de nok skal hjælpe os i mål med 2020.

En meget optimistisk borgmester for Lolland Kommune, Holger Schou Rasmussen (S), tog fredag ved middagstid tilbage til fødeøen efter et møde med indenrigsminister Astrid Krag (S).

Han og borgmester på Bornholm Winni Grosbøll (S) var draget til hovedstaden for at klage deres nød. De to kommuner er blandt dem, der mister flest penge på, at Frederiksberg og Gentofte skal have del i befolkningstilbagegangspuljen. Ministeren har slået fast, at loven er loven: De to rige kommuner skal have deres del af puljen.

Men hun blev opmærksom på, at det efterlader Lolland Kommune med et hul i budgettet for 2020 på 42 millioner kroner - uden anlægsinvesteringer.

- De var overraskede over, at ét kriterium kan sprænge en kommunes budget så meget. Jeg tror ikke, at de bare vil lade os sejle. Men om de vil give os tilskud, så det lukker hele hullet... det tror jeg ikke, siger borgmesteren.

Læs mere i Folketidendes papiravis lørdag.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Endelig ændres voldtægtsparagraffen 23. februar 2020 kl. 21.40

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: MARTIN WOUTERS

per 1. marts har vi en… 21. februar 2020 kl. 15.06

AF: JOHN WENNERWALD

Tak til borgerne 16. februar 2020 kl. 21.15

AF: BJARKE ROSENKILDE

Beåndet eller åndløs 16. februar 2020 kl. 19.58

AF: TOM AHLQVIST

Nok er Nok. 13. februar 2020 kl. 23.06

Annonce