cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Free/Colourbox, arkivfoto

Lolland

Rigide svømmeregler lempet

Børne- og skoleudvalg har vedtaget lempeligere svømmeregler for børn og unge.
11. februar 2019 kl. 15:29 Af Jesper Bøgh

Annonce

LOLLAND Torsdag vedtog børne- og skoleudvalget at lempe Lolland Kommunes svømmeretningslinjer for børn og unge.

Efter en tragisk drukneulykke i april 2017 i Rødby Svømmehal, hvor en otteårig dreng, der var sammen med sin sfo i svømmehallen, mistede livet, opstod dengang et politisk ønske om at skærpe sikkerheden.

Det medførte, at de nye retningslinjer for børn og unges vandaktiviteter trådte i kraft 1. januar 2018, og de betød reelt, at de kommunale dagplejere og vuggestuer er afskåret fra at tage en tur i svømmehallen.

Først på året sidste år førte det også til en underskriftindsamling i Rødby mod de nye retningslinjer. Her har der nemlig tidligere været en tradition for, at dagplejere er gået sammen om at tage i svømmehallen.

Kasper Roug (S), formand for børne- og skoleudvalget, har tidligere overfor Folketidende forklaret om de snart et år gamle retningslinjer, at hensigten med retningslinjerne politisk var, at en drukneulykke - som den, der indtraf i april 2017 - ikke skal kunne ske igen.


Fokus på forsvarlighed

Men reglerne var blevet lige rigide nok, og derfor bad udvalget administrationen om at komme med bud på lempeligere regler.

Efter at have været behandlet over et par omgange i udvalget er nye og lempeligere regler altså nu vedtaget.

- Det er stadig med fokus på, at det foregår forsvarligt, så børn, forældre og pædagoger kan føle sig trygge, siger Kasper Roug.

De nye retningslinjer betyder nu, at der for børn i alderen 0-3 år skal være maksimalt to børn pr. tilsynsførende. Der skal maksimalt være fem børn i alderen 3-4 år pr. tilsynsførende, og der skal være maksimalt 12 børn i alderen 4-18 pr. tilsynsførende.

- Stramningen af reglerne for et år siden betød, at man afskar børn muligheden for at bade i søer og ved strande. Det har de med de nye retningslinjer fået mulighed for igen, siger Kasper Roug.

Udvalgsformanden understreger, at retningslinjerne fortsat flugter med Dansk Svømmeunions anbefalinger.

- Det betyder også, at dagplejerne kan slå sig sammen, som de har gjort før, om at gå i svømmehallen i eksempelvis Rødby Svømmehal, siger Kasper Roug, der nu mener, at den rette balance er fundet mellem sikkerhed, og at kommunens børn kan boltre sig i vand.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: FÆLLESRÅDET FOR SAKSKØBING OG OMEGN

Stop udvidelsen af… 18. april 2019 kl. 09.25

AF: TOM AHLQVIST

Guldborgsund kommuneplan 2019-2031 17. april 2019 kl. 10.06

AF: MARTIN WOUTERS

Hvorfor forvaltes landets… 15. april 2019 kl. 20.15

AF: JOHN WENNERWALD

Mette F. står fast 14. april 2019 kl. 19.43

AF: BO BRIKS RICHARDT

Kasper Rougs troværdighed 10. april 2019 kl. 17.28

AF: JOHN WENNERWALD

Oprensning koster milliarder 07. april 2019 kl. 21.33

Annonce