cookie-og-privatlivspolitik
Udover at flytte administrationen af sin virksomhed ind i det gamle rådhus vil blandt andet lokale foreninger også have mulighed for at bruge lokalerne, fortæller Stefan Schultz.

3

Billeder

Udover at flytte administrationen af sin virksomhed ind i det gamle rådhus vil blandt andet lokale foreninger også have mulighed for at bruge lokalerne, fortæller Stefan Schultz.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Rødbys gamle rådhus er blevet solgt

- Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er en drøm for mig at eje rådhuset, fortæller køber.
10. oktober 2021 kl. 10:00 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBY På det seneste møde i Lolland Kommunes økonomiudvalg blev der fundet en ny ejer til Rødby Rådhus. Vinder af udbudsrunden er nabo til rådhuset, virksomheden Home Group ApS, og ejer Stefan Schultz ønsker at bruge rådhuset til kontorfaciliteter og administration af virksomheden, der holder til i både Rødby og Rødbyhavn.

For Stefan Schultz har det længe været et ønske at eje byens gamle rådhus.

- Det havde været hjerteskærende for os, hvis den ejendom blev solgt til investorer, som ikke vil Rødby. Jeg vil ikke lægge skjul på, at det er en drøm for mig at eje rådhuset. Det kommer til at blive som Det Hvide Hus i Washington. Det bliver pudset, plejet, malet og vedligeholdt til punkt og prikke. Det er en bevaringsværdig ejendom, så der er regler for, hvad jeg må og ikke må, og hvad jeg skal gøre. Det vil blive overholdt fuldstændigt, fortæller Stefan Schultz og fortsætter:

- Når jeg har vundet udbuddet, og man har vist mig den tillid, så skal jeg opfylde de regler, så alle er tilfredse, og vi har en ejendom, vi kan være bekendte at vise frem til borgere og vores turister, som bliver den flotteste i byen.

Først på listen, når Home Group ApS har overtaget ejendommmen, er dog at få renoveret ejendommen.

Annonce

- Det bliver en krævende udfordring, men vi glæder os, siger Stefan Schultz

Siden Home Multicenter flyttede ind i den gamle bank overfor i 2014, har han haft kig på rådhuset. Han har derfor ad flere gange omgange kontaktet kommunen for at forhøre sig om mulighederne for at købe rådhuset. Forespørgslerne blev dog sat på pause, da Købstadshotellet havde planer om at rykke ind.

- Men jeg læste sidste år en artikel om, at projektet var lidt i dødvande, så jeg tænkte at give det et sidste forsøg. Jeg kontaktede derfor kommunen for at høre hvordan og hvorledes, nu hvor projektet stod i stampe, siger Stefan Schultz.

Rødbys Rådhus har tidligere været en kandidat til en reception for Købstadshotellet. På trods af salget til Home Multicenter står døren dog fortsat åben for et samarbejde herom, fortæller Stefan Schultz.

- Får de gang i projektet, og de stadig har behov for en reception, som der har været snak om tidligere, så skal de være hjerteligt velkomne til at snakke med os. Vi kan sagtens finde ud af noget i stueetagen. Jeg har ikke købt rådhuset for at spænde ben for nogen projekter. Kommer de og siger, vi har fået nogle midler og går i gang med projektet, men vi mangler stadig den her unikke reception, så skal vi selvfølgelig finde en løsning. Hvordan vi finder en løsning, kan jeg ikke svare på lige nu, men jeg kommer ikke til at være på tværs for Købstadshotellet, hvis de har behov for byens bedste plads til reception, fortæller Stefan Schultz.

Annonce

- Det er jo også i min interesse at vise rådhuset frem til gæster fra både ind- og udland. Om det er mig eller kommunen, der har renoveret bygningen, er knap så vigtigt. Det, der betyder noget, er, at der kommer nogle turister, der besøger byen og tager ud at spise, så alle byens erhvervsfolk får en del af kagen. Det er det, der er meningen, fortsætter han.

Det er planen, at Home Group ApS, der er paraplyvirksomheden for Stefan Schultz' virksomheder Home Multicenter, Schultz Ejendominvest og Home Apartments, flytter ind i rådhusets førstesal med bogholderi i den ene halvdel, og den gamle byrådssal vil blive brugt til møder. Byrådssalen vil dog også være åben for blandt andet byens foreninger til eksempelvis generalforsamlinger, fortæller Stefan Schultz.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: KIM EGELUND

Bevidst brud af lokalplanen . 22. oktober 2021 kl. 10.21

AF: BOB NIELSEN

Uanstændig magtfuldkommenhed. 22. oktober 2021 kl. 08.09

AF: LINDA SOMMER

Historien bag ”Kultur på recept” 22. oktober 2021 kl. 06.37

AF: TOM AHLQVIST

Helhedsplaner og disses proces. 18. oktober 2021 kl. 13.10

AF: JOHN WENNERWALD

Vi kan mere 17. oktober 2021 kl. 22.02

AF: KIM EGELUND

Derfor er det vigtigt at… 16. oktober 2021 kl. 11.10

Annonce

ANNONCE