cookie-og-privatlivspolitik
På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år.

3

Billeder

På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år.
Foto: Jan Knudsen/arkiv

Lolland

Røde Kors-butik opsagt fra april

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, fortæller leder af genbrugsbutikken.
11. januar 2022 kl. 14:10 Af Peter Levinsen Hansen

RØDBYHAVN Fra 1. april står Røde Kors-butikken i Rødbyhavn uden butikslokaler. I en ny lokalplan skal butikken på hjørnet af Færgevej og Havnegade inddrages i byggeriet til en ny Aldi-forretning. I lokalplanen skal Røde Kors-butikkken og en række naboer rives ned for at gøre plads til både ny 1.200 kvadratmeter stor Aldi-forretning og parkeringsplads.

I går var den overståede otte ugers høringperiode af lokalplanen på dagsordenen i det nye klima-, teknik- og miljøudvalg i Lolland Kommune, hvor den nye lokalplan blev endeligt godkendt, således at projektet kan gå i gang.

- Det bliver et spændende projekt. Og det er endnu et eksempel på, hvad der sker ved siden af Femern-projektet. Så må vi håbe, at vi finder et andet sted til Røde Kors-butikken. Det er jo ikke sådan, at vi har alle lokaler fyldt op alle steder, så jeg er sikker på, at man finder et velegnet sted til dem, siger Tine Vinther Clausen (V), der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget.

Lili Faxholm Vilhelmsen, der er leder af genbrugsbutikken i Rødbyhavn, håber fortsat, at butikken kan blive i nogle nye lokaler i Rødbyhavn. Det selvom den nuværende lejekontrakt allerede før vedtagelsen af lokalplanen er blevet opsagt pr. 1. april.

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, hvor alt snart er blevet opkøbt. Men vores landskontor har fået det hele om sagen, hvor deres jurister og den slags kigger på det. For jeg mener ikke, at vi kun kan nøjes med fire måneder. Og jeg kan heller ikke forstå, at man har sagt os op, før planen er blevet vedtaget, siger hun.

Annonce

Sidste år var ellers et godt år for genbrugsbutikken.

- Vi havde jo kun åbent i 10 måneder. Fra 1. marts til 30. december. Og der solgte vi for 582.000 kroner. Forrige år var det på 543.000. Så det var et godt salg, og det er jeg godt tilfreds med, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen og fortsætter:

- Og så kunne vi uddele julehjælp til 100 famillier og 180 børn. Det er meget mere, end vi plejer. Vi har givet for omkring 135.000 kroner.

Pengene til julehjælpen kommer fra det landsdækkende Røde Kors og har derfor ingen indflydelse på genbrugsbutikkens regnskab.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: PER HØYEM

Vindmøller og Power-to-x anlæg 14. januar 2022 kl. 00.23

AF: PER HØYEM

Leo Christensen og Vindmøller 09. januar 2022 kl. 11.48

AF: PER THOMSEN

Aotocampere Stubbekøbing 23. december 2021 kl. 18.41

AF: PER HØYEM

Power-to-x- anlæg og Vindmøller 23. december 2021 kl. 15.16

AF: PER HØYEM

Tine Vinther Clausen 21. december 2021 kl. 19.39

AF: MARIA SCHOUW NIELSEN

Specialskolen Lolland - er… 18. december 2021 kl. 19.56

Annonce

ANNONCE