Annonce
Lolland

Røde Kors-butik opsagt fra april

På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år. Foto: Jan Knudsen/arkiv

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, fortæller leder af genbrugsbutikken.

RØDBYHAVN Fra 1. april står Røde Kors-butikken i Rødbyhavn uden butikslokaler. I en ny lokalplan skal butikken på hjørnet af Færgevej og Havnegade inddrages i byggeriet til en ny Aldi-forretning. I lokalplanen skal Røde Kors-butikkken og en række naboer rives ned for at gøre plads til både ny 1.200 kvadratmeter stor Aldi-forretning og parkeringsplads.

I går var den overståede otte ugers høringperiode af lokalplanen på dagsordenen i det nye klima-, teknik- og miljøudvalg i Lolland Kommune, hvor den nye lokalplan blev endeligt godkendt, således at projektet kan gå i gang.

- Det bliver et spændende projekt. Og det er endnu et eksempel på, hvad der sker ved siden af Femern-projektet. Så må vi håbe, at vi finder et andet sted til Røde Kors-butikken. Det er jo ikke sådan, at vi har alle lokaler fyldt op alle steder, så jeg er sikker på, at man finder et velegnet sted til dem, siger Tine Vinther Clausen (V), der er formand for klima-, teknik- og miljøudvalget.

Lili Faxholm Vilhelmsen, der er leder af genbrugsbutikken i Rødbyhavn, håber fortsat, at butikken kan blive i nogle nye lokaler i Rødbyhavn. Det selvom den nuværende lejekontrakt allerede før vedtagelsen af lokalplanen er blevet opsagt pr. 1. april.

- Vi knokler for at finde et sted. Men det er meget svært på grund af Femernbyggeriet, hvor alt snart er blevet opkøbt. Men vores landskontor har fået det hele om sagen, hvor deres jurister og den slags kigger på det. For jeg mener ikke, at vi kun kan nøjes med fire måneder. Og jeg kan heller ikke forstå, at man har sagt os op, før planen er blevet vedtaget, siger hun.

Sidste år var ellers et godt år for genbrugsbutikken.

- Vi havde jo kun åbent i 10 måneder. Fra 1. marts til 30. december. Og der solgte vi for 582.000 kroner. Forrige år var det på 543.000. Så det var et godt salg, og det er jeg godt tilfreds med, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen og fortsætter:

- Og så kunne vi uddele julehjælp til 100 famillier og 180 børn. Det er meget mere, end vi plejer. Vi har givet for omkring 135.000 kroner.

Pengene til julehjælpen kommer fra det landsdækkende Røde Kors og har derfor ingen indflydelse på genbrugsbutikkens regnskab.

I den nye lokalplan er bygningen, hvor Røde Kors-butikken i dag holder til, blevet revet ned til fordel for parkeringspladser. Foto: Grafik: Lolland Kommune
Røde Kors i Rødbyhavn kunne sidste år uddele julehjælp til mange flere end sædvanligt, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen. Derudover var der også 300 gaver til børn, der handlede i butikken. Foto: Claus Hansen/arkiv
  • På grund af coronarestriktioner havde Røde Kors-butikken i Rødbyhavn kun åbent cirka 10 måneder sidste år. Foto: Jan Knudsen/arkiv
  • I den nye lokalplan er bygningen, hvor Røde Kors-butikken i dag holder til, blevet revet ned til fordel for parkeringspladser. Foto: Grafik: Lolland Kommune
  • Røde Kors i Rødbyhavn kunne sidste år uddele julehjælp til mange flere end sædvanligt, fortæller Lili Faxholm Vilhelmsen. Derudover var der også 300 gaver til børn, der handlede i butikken. Foto: Claus Hansen/arkiv
Annonce
Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Annonce
Annonce
Sport

NFH dummer sig gevaldigt i Sønderjyske - under maksimalt pres nu

Lokal nyt

Millliondyrt projekt i gang: Skal forvandle 250 kvm

Sport

Skuffet Wulff efter nederlag: - Fatter slet ikke at vi kan tabe den kamp

Udland

Biden underskriver Ukraine-pakke og lover nye sendinger straks

Lolland-Falster

"På røven i Nakskov"? - Det kan man godt glemme alt om

Dølle

Snart går det løs: Hjælp os med dine vildeste Dølle-minder!

Maribo

Flytter butik væk fra Rødby: Men åbner i Maribo

Lokal nyt

Gør dig klar: Her sætter de prisen ned på brændstof

112

Stoppet på trehjulet knallert på motorvejstilkørsel

Guldborgsund

Se billederne: Hundredvis dukkede op til 125-års jubilæum

Indland

Myndighederne jubler: Snart er det slut

Sport

NFH-profil ånder lettet op: Fjernet knude var godartet

Lokal nyt

Uro i lokalt sygeplejeråd: Vil af med forkvinde

Lolland

Store Lalandia-planer: Udvider for at udnytte potentialet

Guldborgsund

Nyt udvalg: Færre skal være afhængig af pendling

Udland

Fragmenter af fugleinfluenza fundet i amerikansk komælk

Annonce
Annonce
112

105 taget i fartkontroller

Udland

Flere er kommet til skade under indspilning af ny Hollywoodfilm

Indland

Over 100.000 danskere vil gøre noget godt for klimaet torsdag

Falster

Koster 30 millioner: Enormt million-projekt går ind i ny fase

Guldborgsund

Kvinde dræbt af tog på Falster: Advarsel kom for sent

Guldborgsund

DSB udbetaler kompensation: Så meget er der til lokale pendlere

112

Klip og bøder på Vestlolland