cookie-og-privatlivspolitik
Hos Røde Kors håber man, der kan uddeles mere julehjælp i år end tidligere.
Hos Røde Kors håber man, der kan uddeles mere julehjælp i år end tidligere.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Røde Kors forventer flere ansøgere til julehjælp

I år med svære økonomiske kriser ses en stigning i antallet af familier, der mangler hjælp til at få julen til at hænge sammen
30. oktober 2020 kl. 16:56 Af Andreas Johansen

Annonce
FAKTA
Julehjælpen består af en julekurv eller i de fleste tilfælde et gavekort på 800 kroner til et lokalt supermarked. På den måde kan familierne, gennem deres indkøb, selv være med til at definere, hvad der udgør en god jul for dem. Hjælpen skal sætte familien i stand til at holde en julemiddag og skabe de rammer omkring juleaften, som gør, at børnene kan snakke med i skolen, når vennerne fortæller om deres juleferie. Sammen med julehjælpen modtager familien en invitation til at deltage i lokale netværksaktiviteter i Røde Kors, blandt andet familienetværket, som er en aktivitet, der støtter familierne hele året. Røde Kors uddeler i omegnen af 12.000 gange julehjælp hvert år.
Kilde: Røde Kors

Den søde juletid nærmer sig med hastige skridt. Men i år bliver den måske knap så sød.

Mange familier ser måske frem til den årlige dans om træet og diskussionen over pakkerne, når uret ringer lidt for tidligt, mens der spilles pakkeleg - det er ikke sikkert, den slags bliver muligt med det bekymrende smittetryk, man i hele Europa oplever.

Men der er også andre årsager, der kan spille ind.

Med en verdensomspændende virus, en såkaldt pandemi, følger ofte en økonomisk nedtur.

En sådan har også ramt Danmark, der gennem det seneste halve år har bevaret en stor del arbejdspladser via diverse støtteordninger, men der er alligevel danskere i titusindvis, der har måttet vinke farvel til en fast indtægt og dermed også penge, der kan købes julegaver og -and for.


Flere ansøgere

Det får betydning for antallet af folk i Nakskov og på resten af Lolland, der i disse dage indleverer en ansøgning om julehjælp.

Det fortæller Jane Falster, kommunekredsformand i Røde Kors Lolland.

- Jeg tror, det kommer til at få flere ansøgere i år. Det vil der faktisk helt sikkert komme. Og det vil kræve af os, at vi bliver rigtig gode til at udvælge dem, der har mest brug for den hjælp, vi kan yde, forklarer Jane Falster.

Helt konkret har Røde Kors på Lolland to ting, der kan deles ud til værdigt trængende: et gavekort på 800 kroner til Coop Danmarks butikker, som folk selv kan købe julemad og -gaver for, eller julegaver til børnene på op til 300 kroner stykket, som børnene selv får lov at vælge.

I 2019 blev der uddelt julehjælp af forskellig art til godt 300 familier i Lolland Kommune, men hvor meget der kan uddeles i år, er der endnu ikke overblik over.

Men Jane Falster har et opmuntrende stykke viden i disse krævende tider.

- Når verden er i en situation, som den er i, det kunne være en krise, enten økonomisk eller som den, vi er i nu, så vælger flere faktisk også at donere mere til organisationer som Røde Kors, selv om der er mange mennesker, der pludselig har mindre mellem hænderne. Så det håber vi på, vi ser noget af, så vi har mulighed for at redde julen for flere mennesker, forklarer Jane Falster.

Der er to måder at komme i betragtning til et gavekort eller en julegave til børnene: Enten bliver familien indstillet via en sagsbehandler i kommunen, eller også kan man få udleveret en blanket hos Røde Kors i Nakskov, eller hvor den nærmeste butik ligger.

Her vil ansøgeren skulle udfylde nogle spørgsmål, og så vil Røde Kors' lokale afdeling efter bedste evne prioritere modtagerne.

- Jeg ved ikke endnu, om vi får mere at dele ud af. Men vi håber selvfølgelig, der er så mange som muligt, der kan få en eller anden slags hjælp, for hvert år ser vi, hvor meget det betyder for folk, forklarer Jane Falster.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Traditioner ændres i år 29. november 2020 kl. 22.13

AF: LINDA SOMMER

Brint er fremtidens grønne energi 28. november 2020 kl. 11.04

AF: MARTIN WOUTERS

john brædder ønsker at folk… 24. november 2020 kl. 09.12

AF: JOHN WENNERWALD

Regionen hjælper minkavlere 22. november 2020 kl. 21.48

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

AF: BENT KARL LANDIN NIELSEN

Stødby strand 20. november 2020 kl. 15.28

Annonce