cookie-og-privatlivspolitik

Foto: Anders Knudsen, arkivfoto

Lolland

Rusmiddelcentret åbner satellit

Snart bliver Lolland Kommunes rusmiddelcenter udvidet med en satellit i Rødby.
13. juni 2021 kl. 22:02 Af David Arnholm

RØDBY Afstanden til et behandlingstilbud har stor betydning for, om borgere gør brug af det. Det betyder, at Rusmiddelcentret i Nakskov har kontakt til mange borgere fra Nakskov-området, mens det kun er ganske få fra Rødby og omegn, der kommer på centret.

Social- og Arbejdsmarkedsudvalget i Lolland Kommune har derfor vedtaget, at Rusmiddelcentret skal udvides med en satellit på Engvej 2 i Rødby.

- Satellitten i Rødby vil gøre det nemmere for lokale borgere med rusmiddelproblematikker at få den behandling, de har brug for. Det har vi positive erfaringer med. For eksempel førte det til en stor tilgang af borgere, da der i 2013 blev etableret en satellit af Alkoholbehandling i Maribo, siger formand for social- og arbejdsmarkedsudvalget Vibeke Grave (S) i en pressemeddelelse.

Hun fortæller videre, at rusmiddelområdet generelt er højt prioriteret af social- og arbejdsmarkedsudvalget. I budget 2018 blev der således afsat yderligere en million til rusmiddelindsatserne, og der er givet midler til at fortsætte det nye tiltag med familieorienteret alkoholbehandling.

Satelitten forventes at åbne i midten af august. Der bliver tilknyttet to erfarne rusmiddelkonsulenter, som kan tilbyde den sociale del af behandlingen gennem gruppebehandling eller individuelle samtaler. Der vil også være tilbud om akupunkturbehandling og samtaler til pårørende.

Annonce


KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

Tilbage i trædemøllen 01. august 2021 kl. 23.41

AF: JOHN WENNERWALD

10 år siden 26. juli 2021 kl. 08.40

AF: JOHN WENNERWALD

Nye tider 18. juli 2021 kl. 23.19

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: JOHN WENNERWALD

Spærretid nej tak 12. juli 2021 kl. 11.16

AF: BØJE HANSEN

Til Leif Jensen, Følfodvej… 10. juli 2021 kl. 09.34

Annonce

ANNONCE