cookie-og-privatlivspolitik
Det store vinduesparti trænger til udskiftning efter at have tålt vind og vejr i 43 år. Michael Sørensen fra svømmehallen glæder sig over, at der kan være en løsning på vej.

3

Billeder

Det store vinduesparti trænger til udskiftning efter at have tålt vind og vejr i 43 år. Michael Sørensen fra svømmehallen glæder sig over, at der kan være en løsning på vej.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Rust plager svømmehal

Håber på en større reparation.
24. maj 2020 kl. 08:00 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Da Maribo Svømmehal blev indviet i 1977, var det et byggeri, der imponerede med sine enorme flader belagt med jernplader og et stort, lyst vinduesparti.

Hallen har holdt sig godt, men trænger alligevel efterhånden til den store omgang.

- Indfatningen på de store ruder er udført i jern, og det har det ikke så godt længere. Der er også et par ruder, der ser dårlige ud. Det er egentlig imponerende, at det har holdt sig flot så længe, siger teamleder Michael Sørensen om svømmehallen.

Endnu værre ser det ud på siderne og på bagsiden. De store jernplader er rustet godt, hvilket ellers er højeste mode netop nu. Men jernpladerne er tynde, og rusten er gået så dybt, at nogle af skruerne, der holder pladerne, er tæret væk. Og det er mildest sagt ikke optimalt, forklarer Michael.

- Men jeg håber da, at det skiftes ud med noget lignende. For jeg synes faktisk, at det er en rigtig flot svømmehal, siger han.

Oppe på taget står det også ret skidt til. Hele tagkonstruktionen skal skiftes ud, og der skal lægges mere isolering. Lige nu er der næsten ingen.

- I en svømmehal skal man helst holde en temperatur i bassinet på 26-28 grader og cirka to grader højere i luften. Men er det vinter, kan jeg ikke holde temperaturen. Og er det sommer, er det lige modsat. Der varmer solen for meget, siger Michael.

Lolland Kommunes Service og Bygninger er enig i, at noget skal gøres.

"Svømmehallen er stærkt nedbrudt, og der er behov for renovering meget snart. Tidspunkt for akut nedbrud kan ikke fastslås, idet levetiden på den pågældende konstruktion er overskredet", skriver forvaltningen i sin indstilling til økonomiudvalg og byråd.

Projektet, der kommer til at koste cirka 7.6 millioner kroner, er kommet med i de fremrykkede anlægsprojekter, politikerne skal tage stilling til i maj. Onsdag sagde økonomiudvalget ja og indstillede til byrådet at gøre det samme. Det handler om at få det gjort nu, hvor lånene er billige.

"Projektets udgift vil være uundgåelig inden for en kortere årrække såfremt driften af svømmehallen skal opretholdes", skriver forvaltningen.

Michael Sørensen er enig.

- Det bliver fantastisk, hvis de siger ja. Når vi er færdig med det projekt, har vi en fuldt funktionsdygtig og moderne svømmehal, som vi kan bruge i mange år, siger han.

Hvis projektet godkendes, skal det påbegyndes allerede i år og forventes færdigt i 2021.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. flere turister i… 11. juli 2020 kl. 08.51

AF: JOHN WENNERWALD

Gratis tandlæge til alle 05. juli 2020 kl. 21.02

AF: MARTIN WOUTERS

hvordan bliver der smidt… 01. juli 2020 kl. 16.46

AF: MARTIN WOUTERS

have bad ved slotsbrygge 01. juli 2020 kl. 10.01

AF: PER HØYEM

VINDMØLLER 29. juni 2020 kl. 12.36

AF: MARTIN WOUTERS

måske masse af… 29. juni 2020 kl. 10.23

Annonce