cookie-og-privatlivspolitik
Ved Nørreballe er der kommet autoværn op. Det skal både sikre, at en bil ikke kører ned ad skrænten og ruller rundt, og sikre mod sammenstød med træer.
Ved Nørreballe er der kommet autoværn op. Det skal både sikre, at en bil ikke kører ned ad skrænten og ruller rundt, og sikre mod sammenstød med træer.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Rute 9 bliver mere sikker

Vejdirektoratet har haft travlt med at opgradere sikkerheden.
06. april 2020 kl. 06:37 Af Palle Nevad Frandsen

Annonce

LOLLAND Selvom mange i øjeblikket holder sig hjemme, har de, der ofte benytter Rute 9 mellem Maribo og Tårs, oplevet forandringer på turen. I den seneste periode er der nemlig flere steder kommet autoværn op på strækningen.

Vejdirektoratet har gennemført en trafiksikkerhedsinspektion af statsvejen, og den har resulteret i, at der flere steder sættes autoværn op. Inspektionen sker på baggrund af et EU-direktiv, der siger, at medlemslandene skal arbejde med at fremme trafiksikkerheden på veje, der indgår i det transeuropæiske vejnet.

Det transeuropæiske vejnet er det internationale vejnet, der skal lette strømmen af varer og personer mellem EU-landene, og rute 9 indgår som en del af dette.

Ved inspektionen bliver alle de steder, hvor der kan være et trafiksikkerhedsproblem, registreret.

- Et af tiltagene til afhjælpning af problemer med påkørselsfarlige genstande og stejle skråninger i sikkerhedszonen er opsætning af autoværn, fortæller afdelingsleder Maria Lønsmand Meiner fra Vejdirektoratets afdeling for planlægning og myndighed.

Afskærmningen finder sted de steder, hvor Vejdirektoratet finder, at risikoen for ulykker er størst.

- Sideautoværn kan ikke forhindre, at der sker ulykker, men det kan være med til at reducere alvorligheden af en ulykke, hvis man kører ind i autoværnet i stedet for at ende i en påkørsel af et træ eller vælte rundt på en stejl skråning, forklarer Maria Lønsmand Meiner.

Trafiksikkerheden er dermed højnet, når danskerne atter får lov til at kunne bevæge sig fuldstændig frit efter covid-19-nedlukningen.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce