cookie-og-privatlivspolitik
"Shakespeare In Love" var et kæmpe hit i biograferne i 1998, og den endte med at vinde syv Oscar-statuetter. Filmen har Joseph Fiennes og Gwyneth Paltrow i de bærende hovedrollerne.

3

Billeder

"Shakespeare In Love" var et kæmpe hit i biograferne i 1998, og den endte med at vinde syv Oscar-statuetter. Filmen har Joseph Fiennes og Gwyneth Paltrow i de bærende hovedrollerne.
Foto: Billede fra filmen

Lolland

Rykker i Hylddalen igen i 2022

NørregadeTeatret præsenterer en sæson med både gengangere og en overraskende nyhed.
09. maj 2021 kl. 13:01 Af Palle Nevad Frandsen

MARIBO Sidste års forsamlingsloft på grund af coronasmitten betød, at NørregadeTeatret måtte udskyde forestillingen "Spillemand på en Tagryg". Den vil i stedet for spille til sommer, og allerede næste år er teatret tilbage under de store bøgetræer.

I 2022 fylder dansk teater nemlig 300 år, og det skal fejres med en forestilling, som både er moderne og har tråde tilbage til de helt store klassiske teatertider. Det drejer sig om teaterudgaven af succesfilm "Shakespeare In Love" fra 1998.

Historien foregår i London i 1593, hvor den unge William Shakespeare kæmper med en skriveblokering, men mødet med en ung adelsdame, som også optræder forklædt i hans nye skuespil, åbner hans øjne for kærligheden. Filmen vandt syv Oscar-statuetter og er en båd sød og sjov fortælling.

- Det er et kærestebrev til teatret og til poesien, og så er det en morsom og sprudlende fortælling, siger teaterdirektør Frank Rubæk, som glæder sig til at bygge det klassiske Globe-teater op i Hylddalen.

"Shakespeare In Love" bliver kulminationen på næste sæson i NørregadeTeatret, og det nye sæsonprogram bliver snart husstandsomdelt på hele Lolland-Falster. Et program, som kunne have fået navn efter en af forestillingerne: "Gengangerne".

Annonce

NørregadeTeatret har atter fundet sammen med Waage Sandøs Teater 2, og de sætter Henrik Ibsens klassiske fortælling "Gengangerne" op. De to teatre har tidligere lavet både "Indenfor Murerne" og "Dødsdansen" og fortsætter altså med de helt store skuespil.

Gengangere er dog også mange af de ting, som egnsteatret ellers byder på i den kommende sæson. Ganske enkelt, fordi forestilling, koncerter og foredrag ikke har været mulig at gennemføre på grund af nedlukningen af landet.

Derfor er både "Far til Fire i Sneen", "Livsens Ondskab" og mange andre ført over fra sidste sæson - ja, enkelte har været flyttet over to sæsoner nu. Nu håber Frank Rubæk, at det er muligt at afvikle programmet, uden der bliver lukket ned igen.

Teatret har dog også masser af nyt. Blandt andet får man besøg af Morten Spigelhauer, der vil fortælle om at lave "Operation X", Susse Wold kommer og læser "Snedronningen", mens Lisbeth Kjærulff skal spille den talentløse operasangerinde Florence Foster Jenkins. Jo, der bliver godt gang i teaterscenen i det kommende år.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE