cookie-og-privatlivspolitik
Sidste år fik Folketidendes fotograf også en tur op i stigevognen, så han og avisens læsere kunne se onsdagsmarkedet lidt fra oven.

2

Billeder

Sidste år fik Folketidendes fotograf også en tur op i stigevognen, så han og avisens læsere kunne se onsdagsmarkedet lidt fra oven.
Foto: Claus Hansen

Lolland

Så er det markedstid i Maribo

Onsdagsmarkederne indtager igen Maribos gader og stræder.
19. juni 2019 kl. 18:10 Af Birgitta Andersen

Annonce

MARIBO Folkene bag onsdagsmarkederne melder nu, at de er klar til endnu en sæson. Første onsdagsmarked denne sommer fylder Maribos gader 3. juli.

Efter de første to år er formen fundet, så meget vil blive, "som det plejer" ifølge formand for Maribo Handel Birger Christensen.

- Vi bruger samme opskrift som sidste år: Lopperne er i gaden, og lokale producenter - blandt andet fødevarer - er på torvet, fortæller han.

Desuden vil der også i år komme madsalg ved LollandsCentret og på Lilletorv. Her og på torvet vil kendte lokale navne som Jørn Bonde, Hermands Humle 5-mands orkester, Lost Highway, Panic Jazz Kvartet og mange andre underholde.

Et af de nye tiltag vil være, at onsdagsmarkedet tager penge for, at man kan få en stand.

- Det er faktisk sket på opfordring af stadeholderne, at vi nu opkræver et symbolsk beløb på 50 kroner. Deltager man alle seks gange, får man 50 procent rabat. Til gengæld får man ret til den plads, man har, og bliver altså ikke flyttet.

Det symbolske beløb kan måske også forhindre, at nogle af krejlerne forlader deres standplads, inden onsdagsmarkedet er overstået.

- Vi vil præcisere meget kraftigt, at en betingelse for at deltage med en stand på onsdagsmarkedet er, at man bliver på sin plads, til markedet lukker. Vi betragter det som kontraktbrud, hvis man forlader sin stand før tid, og så må man blive væk. Det er useriøst, at halvdelen af boderne er væk, når klokken er 15. Også for dem, der kommer for at se onsdagsmarkedet, siger Birger Christensen, der gerne tager imod tilmeldinger fra flere kræmmere.


Spring, hyp hyp og Hr. Plys

Også aktivitetsmæssigt bliver der noget at se på og deltage i. Blandt andet kommer der springborge og en såkaldt high jumper trampolin med seletøj.

Lokale foreninger har allerede meldt sig til at sørge for underholdningen på torvet - blandt andet med gymnastikopvisning fra Maribo Gymnastikforening, og IK85 kigger forbi med Kangoo Power Jumps. Men flere kan sagtens få plads. Traditionen tro optræder børnenes ven Hr. Plys hver onsdag formiddag, og hestevognskørsel er der også hver onsdag.

- Ruten går, hvor hesten ønsker det, griner Birger Christensen.

- Aiii, ikke helt. Men har man ønsker om, hvor man gerne vil trille hen, så siger man det til chaufføren. Der er ikke en fast rute, men ofte tager de en tur ind i den gamle bydel.


Mangler frivillige

Rent handelsmæssigt har onsdagsmarkederne også fundet sit leje her på tredjeåret.

- Tilmeldingerne går pænt. Det ligner fint billedet fra sidste år.

Til gengæld kunne den lille gruppe ildsjæle, der driver onsdagsmarkedet, fordi de brænder for at gøre Maribo til en driftig by fuld af aktiviteter, godt bruge flere hænder.

- Vi har brug for flere frivillige medhjælpere. Dem har vi aldrig nok af. Derfor vil vi gerne opfordre til, at man melder sig, hvis man gerne vil bakke op, forklarer Birger Christensen, der betoner, at sådan en vagt kan være på to timer.

En frivillig tjans kan være at hjælpe stadeholderne med at finde deres plads, svare på spørgsmål eller lignende.


Beder om køligt krejler-vejr

Mens det meste er klappet og klar til første onsdagsmarked 3. juli, er der også ting, der er ude af hænderne på arrangørerne.

- Sidste år var vi ved at dø af varme, så lidt skyer gør ikke noget. Vi vil hellere have, at turisterne tager til onsdagsmarked end på stranden.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: BJARKE ROSENKILDE

Socialdemokraterne, de… 03. juni 2020 kl. 11.14

AF: MARTIN WOUTERS

brædder er en lykkelig… 01. juni 2020 kl. 10.57

AF: JOHN WENNERWALD

Tilsyn med specialinstitutioner 31. maj 2020 kl. 22.40

AF: MARTIN WOUTERS

broen og tilbud på 100.mill. 29. maj 2020 kl. 16.26

AF: EMMA MARIE HOLM

Hvad med vores erhvervsliv? 29. maj 2020 kl. 12.34

AF: BJØRN BOESKOV

Svaret blæser i vinden 27. maj 2020 kl. 19.04

Annonce