cookie-og-privatlivspolitik
Onsdag formiddag var Brian Koppelgaard fra entreprenørfirmaet M.J. Eriksson A/S i færd med at lukke hegnet på diget ud for enden af Gl. Badevej.
Onsdag formiddag var Brian Koppelgaard fra entreprenørfirmaet M.J. Eriksson A/S i færd med at lukke hegnet på diget ud for enden af Gl. Badevej.
Foto: Jan Knudsen

Lolland

Så er diget spærret af

Onsdag formiddag blev diget afspærret på en strækning fra for enden af Gl. Badevej i vest til den gamle Strandholm Pumpestation i øst.
17. november 2018 kl. 16:17 Af John Karlsen

Annonce

RØDBYHAVN Femern A/S har bebudet afspærringen, der skal sikre ro til de kommende måneders arbejde med at tømme Strandholm Sø og med at grave en udledning fra den nye pumpestation gennem diget.

Det var folk fra Entreprenør M.J. Eriksson, der onsdag opsatte hegn, så diget er grundigt afspærret.

Herefter følger først arbejdet med at nedramme 350 meter spuns mellem sø og dige, inden vandet pumpes ud.

Det er M.J. Eriksson, der har fået arbejdet med søtømningen, men en del af projektet er overladt til SM Entreprenørfirma i Roslev som underentreprenør på opgaven. Det er dette firma, der efter søtømningen skal lægge dræn i fem meters dybde, så de arkæologer, der er de første til at rykke ind på søbunden, kan gå nogenlunde tørskoet.

Det jyske firma er specialister, når det gælder de dybe dræn, og det har ifølge Skive Folkeblad allerede bragt SM Entreprenørfirma til Sydlolland seks gange med den specielle kædegraver til formålet. Den har været brugt til at lægge dybe dræn omkring de områder, arkæologerne arbejder i.

Først skal vandet i søen dog pumpes ud: Den del af arbejdet ventes først i gang i det nye år.jkKOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: MARTIN WOUTERS

vedr. bjørnebrønden 24. maj 2019 kl. 08.57

AF: LEIF A. JENSEN

Byrådet lader… 23. maj 2019 kl. 19.03

AF: LINDA SOMMER

Lokallisten Lolland siger… 20. maj 2019 kl. 20.22

AF: JENS RANE HOLCK

Nej til havbrug, ja til… 20. maj 2019 kl. 00.05

AF: JOHN WENNERWALD

Bananrepublikken Danmark 19. maj 2019 kl. 23.27

AF: LEIF A. JENSEN

Gylden mammon S garanti for… 16. maj 2019 kl. 21.25

Annonce