cookie-og-privatlivspolitik
I Knuthenborg Safariparks nye anlæg vil tigerne oftest gå alene. Sådan lever de en stor del af livet ude i den vilde natur, og derfor skal de have samme mulighed i den lollandske dyrepark.

3

Billeder

I Knuthenborg Safariparks nye anlæg vil tigerne oftest gå alene. Sådan lever de en stor del af livet ude i den vilde natur, og derfor skal de have samme mulighed i den lollandske dyrepark.
Foto: Jan Knudsen/Arkivfoto

Lolland

Safariparks nye tigerskov åbner 1. juni

Spansk cirkustiger er på vej til Lolland, og snart kan Knuthenborgs gæster atter møde tigrene
11. maj 2021 kl. 05:28 Af Palle Nevad Frandsen

KNUTHENBORG Da Knuthenborg Safariapark åbnede 27. marts måtte gæsterne undvære besøget i Tigerskoven. Den godt 48 år gamle del af parken var lukket ned, for at kunne åbne i en helt ny form senere på sæsonen. Det bliver 1. juni, at parkens gæster atter kan komme tæt på tigrene.

I første omgang vil Knuthenborgs fire egne tigre flytte ind i det store anlæg, og de får også selskab af en ny beboer. Den tidligere spanske cirkustiger Keni bliver første gæst udefra, der rykker ind i den nye pensionistbolig for store kattedyr.


Ingen vilde dyr i cirkus

Den nye tigerskov fortsætter det samarbejde, som Knuthenborg og Dyrenes Beskyttelse tog hul på, da de sikrede Danmarks sidste fire cirkuselefanter et værdigt otium. Nu er det så tigrenes tur, og her bliver anlægget åbent for cirkustigre fra hele Europa.

- Ingen vilde dyr hører hjemme i cirkussets rampelys. Vilde dyr hører hjemme i naturen, men man kan ofte ikke sætte dyr, der har levet årevis i fangenskab, ud i det fri. I stedet kan vi byde dem et roligt fristed, hvor de kan udfolde deres naturlige adfærd, hvor de bliver stimuleret og har flere muligheder for beskæftigelse. På den måde er vi med til at sikre nødstedte dyr en vej tilbage til værdighed, siger Anne Sofie Meilvang, biolog i Dyrenes Beskyttelse.

Parkens nye spanske tiger var blikfang i et spansk cirkus, hvor den levede under kummerlige forhold. Da cirkusset lukkede tog organisationen AAP, Animals Advocacy and Protection, den store tiger til sig.

Annonce

- De tidligere cirkusdyr har ofte en hård fortid, hvor de har levet under kummerlige forhold uden mulighed for at udfolde deres naturlige adfærd. Dette gør sig desværre også gældende for Keni, der var i meget dårlig fatning, da AAP fik reddet ham fra det spanske cirkus. Det har taget tre år for Keni at komme sig både fysisk og mentalt efter de mange år i cirkus, siger Anne Sofie Meilvang.


Får masser af plads

I det nye lollandske tigeranlæg får Keni god plads til at slappe af. En tiger er et solitært dyr, og vil derfor helst leve alene, og det giver den nye skov tigrene mulighed for. Safariparken kan dog også sætte tigrene sammen to og to, hvis de trives bedst på den måde. Men plads bliver der rigeligt af.

Når Tigerskoven åbner er anlægget på 5,5 hektar, og mere end dobbelt så stor som det gamle anlæg. Når det står helt færdigt vil det komme op på otte hektar.

- Den nye tigerskov bliver et topmoderne anlæg til både vores egne tigre og Keni. Anlægget har fokus på god dyrevelfærd og tilgodeser tigrenes behov for at kunne færdes alene, og for at have mange udfoldelsesmuligheder. Vi ønsker at bygge fremtidens tigeranlæg, ligesom vi gjorde med elefantanlægget. Derfor giver det også rigtig god mening for os at tage imod en tiger som Keni, siger Christoffer Knuth, direktør i Knuthenborg Safaripark.


Skal gå på boardwalk

Når besøgende i Knuthenborg Safaripark i fremtiden besøger Tigerskoven vil det blive en anderledes oplevelse. Bilerne skal blive udenfor anlægget, og i stedet for vil man som gæst skulle gå på en 200 meter lang boardwalk, der tager de besøgende op i fem meters højde, når de bevæger sig hen over anlægget.

Annonce

- Gæsten vil gå på gangbroen, der er placeret i adskillelserne mellem to af anlæggene, så man har mulighed for at se katte til begge sider, inden man kommer over og kan se ind i et tredje anlæg, har Christoffer Knuth tidligere fortalt til Folketidende.

- Nogle dage kan det være, at en tiger ikke vil ses, og så lægger den sig længst væk i anlægget, men vi kan selvfølgelig også lokke dem tæt på, for de er jo præget på mennesker.


Andet store samarbejde

Med den nye tigerskov har Knuthenborg nu både et elefant og et tigeranlæg, som er specielt rettet mod at dyrenes velfærd.

- Målsætningen har været at skabe det største og bedste anlæg i Europa, og det er egentlig ganske simpelt, for det handler alene om plads. Masser af plads, har parkens direktør tidligere forklaret.

Den nye tigerskov er skabt i et samarbejde mellem Knuthenborg Safaripark, Dyrenes Beskyttelse og QATO Fonden. Nøjagtig samme trekløver stod bag elegantanlægget.KOMMENTARER

Her kan du skrive en kommentar og deltage i debatten. Den må gerne være livlig og skarp, men hold dig til emnet og skriv med respekt for andre og i en god tone. Redaktionen forholder sig retten til at slette indlæg, der ikke lever op til vores retningslinjer, som du kan læse her.

Tilmeld dig nyhedsbrevet

Modtag nyheder hver dag kl. 12

Se eksempel på tidligere nyhedsbrev her

Læserbreve

AF: JOHN WENNERWALD

EM i skyggen 13. juni 2021 kl. 23.00

AF: JOHN BRILL ENGKEBØLLE

Det frie valg 11. juni 2021 kl. 23.50

AF: TOM AHLQVIST

Venstre,s nedstigning fra… 10. juni 2021 kl. 14.17

AF: PAW HALLANDSON

Skat, hvor skal børnene være? 08. juni 2021 kl. 11.55

AF: JOHN WENNERWALD

Modige beslutninger 06. juni 2021 kl. 21.56

AF: JOHN WENNERWALD

Sorteper 30. maj 2021 kl. 21.04

Annonce

ANNONCE